Yeni çıkardığı şarkısı “selfi” için Bodrum sokaklarında eşek ile gezen türkücü Aydın Aydın turistlerin ilgi odağı oldu.

Bodrum limanında eşek ile gezerken Bodrum Hayvan Hakları Başkanı Fisun Uslu ile karşılaştı. 35 derece sıcakta eşek ile gezen Aydın’a sitem eden Uslu Zabıta ve polis ekiplerine haber verdi.

Eşeğe eziyet ettiklerini söyleyen Uslu, Aydın Aydın ile tartışmaya başladı. Eşek sahibiylede tartışan Uslu Muğla büyükşehir Belediyesi liman işletmesinde güvenlik görevlisini çağıran Uslu, Aydın Aydın’ın izin belgelerini görmek istedi.

Bir vatandaş ise eşeğe kovayla su içirmeye çalışınca bir anda ortalık karıştı. Su getirerek eşeğe içirmeye çalışan vatandaş eşek su içmeyince suyu geri götürdü. Sizi dava edeceğim diye bağıran vatandaş daha sonra gözlerde kayboldu.

Hayvan Hakları Başkanı ise bir an olsun eşeğin peşini bırakmadı. Bazı vatandaşlar eşeği gezdiren Aydın Aydın’a tepki gösterirken bazıları ise alkış tutarak Aydın ve eşekle selfi çektirdi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan türkücü Aydın hayvanları sevdiklerini ifade ederek “Dünya’da hayvanlar ile düet yapan sanatçılardan biriyim. Yakın zamanda “haydi çekelim bir selfi” diye bir türkü yaptım. Burada insanlar popüler insanlarla selfi çekiyorlar. Benimde arkadaşlarım dostlarım hayvanlardır. Bugün Bodrum’dan bütün dünya görsün hayvanlarla selfi çekiniyoruz. Biz hayvanları daha çok seveceğiz. Eşek gariban bir hayvan ve sütü çok değerli her derde deva o yüzden bugün burada eşek ile gezdik. Bugün çok fazla bir sıcak yok. Bodrum’da deprem yok. Herkes buraya rahatlıkla gelebilir. Bana tepki gösteren insanlar tanımadıklarındandır. Tanısalar beni tepki göstermezlerdi” dedi.

Bodrum Hayvan Hakları Başkanı Fisun Uslu ise burada hayvan üzerinde reklam yapılıDdığını ifade ederek “Burada kendi reklamını yapmak için bu sıcakta bu hayvanı buralara getiriyor. Şov yapıyorlar, bu durumu zabıtaya haber verdim. İznimiz var diyorlar o da yalan. Bu duruma tamamen karşıyız. Bu durumu resmi makamlara şikayet edeceğim. Hayvanı kendi şov amacı için böyle kullanamaz” şeklinde konuştu.

Mankenlerle ve eşekle beraber Bodrum sokaklarında gezen Aydın Aydın kendine hakaret edildiğini söyleyerek Fisun Uslu’dan şikayetçi olacağını açıkladı.

Eşeği ile Milas’ın Meşelik köyünden gelen Mustafa Çetin ise verilen tepklilerin yanlış olduğunu söyleyerek “ben eşeğimi para ile getirmedim. Bana hakaret ettiler şikayetçiyim bu kişilerden. İnsan haklarını tam manası ile korumayı bilmeyenler, hayvan haklarını koruduklarını söyleyerek hakaret ediyorlar” şeklinde konuştu.

Bir müddet daha Bodrum sokaklarından eşekle gezen türkücü Aydın daha sonra eşeği kamyonete bindirerek köy yolunu tuttu. (iha)

Editör: Wan Haber