Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Zeki Altın, bu yıl 178 bin 164 adet kayıtlı kovan karşılığı Aydın arıcısına 1 milyon 425 bin 312 TL destekleme ödemesi yapıldığını ve ödemelerin arıcıların hesaplarına geçtiğini belirtti.
Bal üretiminin yanında tabiatın doğal dengesinin ve tarımsal faaliyetlerinin vazgeçilmez unsuru olan arıcılık faaliyetini sürdürenlerin hasretle beklediği kovan destekleme paralarının hesaplarına yattığını belirten Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Zeki Altın, "Pazartesi günü Aydın Ziraat Bankasındaki hesabımıza kullanılır hale gelen destekleme paraları, Salı günü arıcılarımızın ikamet ettiği ilçelerimizin Ziraat Bankası şubelerine aktarıldı. Şubelerdeki işlemlerin tamamlanmasına bağlı olarak Perşembe gününden itibaren ödemelere başlandı. İlimizde bu sene 964 arcımız kovan desteğinden istifade edebildi. Oysa ilimizde arıcı sayısı bunun çok üstünde. Destekleme alamayan arıcılarımızın da birliğimize bir an önce üye olarak Devlet desteğinden istifade etmelerini bekliyoruz. Bu sene 178 bin 164 adet kayıtlı kovan karşılığı ilimiz arıcısına Devletimiz 1 milyon 425 bin 312 TL destek verdi. Bu destek bahar beslemelerinin başladığı bu günlerde arcımızı kısmen de olsa rahatlatacaktır" diyerek arıcıya bu desteği sağlayan Türkiye Devlete ve arıcının sorunları ile ilgilenen herkese arıcılar adına teşekkür etti.
Bu desteklerin uzun ve yorucu tespit çalışmaları sonucu ödenebildiğini de hatırlatan Başkan Altın, "Burada emeği geçen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının İl müdürü, ilçe müdürleri başta olmak üzere arılıklara kadar giderek sayımlarını yapan bakanlık yetkililerine ayrı ayrı teşekkür ederim. Arıcılık ülke ekonomisine, tarımına insan sağlığına çok büyük katkılar sağlamaktadır. Bunların göz önüne alınarak arıcılığımıza yapılan desteklerin daha da artırılmasını bekliyoruz" dedi.
(İK)

07.02.2013 14:43:52 TSI

Editör: Wan Haber