Aydın'da düzenlenen "Afetlere Yönelik Tarım Hizmetleri Grubu" toplantısı olası afet anında vatandaşa en iyi hizmeti verebilmek için alınacak önlemler masaya yatırıldı.
Afetlere İlişkin Acil Yardım Teşkilatı ve Planlama Esaslarına Dair Yönetmelik gereğince Tarım Hizmetleri Grubu Başkanlığını yürüten Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce "Afetlere Yönelik Tarım Hizmetleri Grubu" toplantısı düzenlendi.
"Afetlere Yönelik Tarım Hizmetleri Grubu" toplantısına İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Coşkun, Tarım Hizmetleri Grubu Başkanı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yardımcısı Hasan Ünal ile grupta yer alan Aydın Belediye Başkanlığı, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğü, Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüi Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Aydın Ziraat Odası Başkanlığı ve Ziraat Bankası'nın grupta görevli personeli katıldı.
Toplantıda Afetlere İlişkin Acil Yardım Teşkilatı ve Planlama Esaslarına Dair Yönetmeliği gereği; devletin tüm güç ve kaynaklarını afetten önce planlayarak, afetin meydana gelmesi halinde devlet güçlerinin afet bölgesine en hızlı şekilde ulaşması ile afetzede vatandaşlara en etkin ilk ve acil yardım yapılmasını sağlamak olan Tarım Hizmetleri Grubu'nun çalışma ve hazırlıkları gözden geçirildi. Toplantıda görevli personelin birbirini tanıması sağlanarak, neler yapılacağı ile ilgili konular görüşüldü ve slayt sunusu yapıldı.
(MB-İK)

11.01.2013 12:30:25 TSI

Editör: Wan Haber