Aydem Elektrik Dağıtım A.Ş. 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması'nın sonuçları açıklandı.
Elektrik dağıtım sektörünün önemli markalarından Aydem'in düzenlediği 'şığın Kentleri 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması'nın sonuçları açıklandı. Aydem'in Aydın, Denizli ve Muğla'da hizmet verdiği 2008-2012 yılları arasında ışıl ışıl hale getirdiği kentlerin, müşterilerinin gözüyle oluşturulan görüntülerini aktarmak amacıyla düzenlediği 'Işığın Kentleri' konulu yarışmaya, 907 eser katıldı. Aydem'in, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) onayı ve bölgede faaliyet gösteren fotoğraf kulüplerinin desteğiyle düzenlenen yarışmada başvuru süresi 30 Kasım'da sona ermişti. Yarışmanın seçici kurulu, fotoğraflar arasından oldukça zor bir seçim yaparak dereceye giren eserleri belirledi.
Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölüm Başkanı Beyhan Özdemir, fotoğraf sanatçısı Nevzat Çakır ve Photoworld Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Murat Gür'den oluşan Seçici Kurul ödül, mansiyon ve sergileme alan isim ve eserleri şu şekilde belirledi. Birinci Mehmet Öztürk (Aydın), ikinci Mehmet Çakır (Denizli), üçüncü Murat Atabay (Denizli). Mansiyonlar Kader Onay, Samim Saka ve Oğuz İpçi.
Yarışma sonucunda birinci olan eser 5.000 TL, ikinci olan eser 4.000 TL, üçüncü olan eser ise 3.000 TL para ödülü kazandı.
(EV-SÇ-Y)

13.12.2012 17:04:24 TSI

Editör: Wan Haber