Çocukluğunu bisiklet peşinde arayan yazar Aydan Çelik, "Bi Tur Versene" kitabının imza gününde Nilüfer Belediyesi Dernekler Yerleşkesi'nde bisiklet tutkunlarıyla bir araya geldi.
Nilüfer Belediyesi Dernekler Yerleşkesi ve Bursa Bisiklet ve Doğayı Sevenler Derneği'nin birlikte düzenlediği imza gününde Aydan Çelik, kitap dostları ve bisiklet tutkunlarıyla bir araya geldi. "Bi Tur Versene" adlı kitabında 1990'lı yıllardan bu yana bisikletle bütünleşen hayat felsefesini aktaran VE okurlarını bisiklet selesinde dünya turuna çıkartan Aydan Çelik, Türkiye'de bu ulaşım aracına çok fazla önem verilmediğinden yakındı.
Aydan Çelik, "Kamunun eğilmesi, belediyelerin buna alaka göstermesi lazım; diğer taraftan Maliye Bakanlığı'nın bile yapacağı şeyler var. Mesela bisikletten alınan vergi oranlarının düşürülmesi bir faktör olabilir. Yine bisikletle işe gidip gelen insanların birtakım desteklemelerden faydalanması lazım, ki dünyada bunun örnekleri var, işinize bisikletle gittiğinizde değil vergi, üstüne size ödeme bile yapılıyor. Çünkü şehirler artık nefes alamaz hale geldi. Diğer taraftan da insanların da buna ilgi göstermesi lazım. Sadece kamu iradesi değil, insanların birazcık da ayaklarını kullanmayı bilmeleri, biraz daha hareketlenmeleri gerekiyor" dedi.
"Basın Gözünde Fotoğraf Sergisi"nin de yer aldığı söyleşide Aydan Çelik, dünyada bisiklet sporunun geliştiği ülkelerde kültürlerin de değiştiğini söyleyerek, "2012 Fransa Bisiklet Turunu ilk defa bir İngiliz kazandı. Bu son yıllarda İngiltere'de bisiklete yapılan yatırımların bir sonucu; sadece spor değil gündelik hayatta da İngiltere'de bisiklet kullanımı arttı. Londra'nın belediye başkanı bile bisikletle işine gidip geliyor" ifadelerini kullandı.
(MŞ)

11.02.2013 12:23:32 TSI

Editör: Wan Haber