İŞ-KUR, işsizlerin mesleki deneyim kazanmalarını ve işbaşı yapmalarını sağlayan "İşbaşı Eğitimi" programı hızla devam ediyor. Bu kapsamda başlatılan programa ikinci kez müracaat eden firmada 19 kişi ayda yaklaşık 600 TL'ye işbaşı eğitimine başladı.
Kütahya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, işverenlerin bazı şartları taşıması kaydı ile işsizlere mesleki deneyim kazandırma ve iş edindirme programı adı altında Kütahya Özel Kent Hastanesi'nde 2. İşbaşı programı başlatıldı. İşverene tecrübeli işçi kazandırmak ve işsizleri iş sahibi yapmak için başlatılan "İşbaşı Eğitim Programı" çerçevesinde Kütahya Özel Kent Hastanesi'nde ilk programdan 11'i bayan ve 1'i erkek olmak üzere 12 kişi faydalanmıştı.
İşbaşı eğitiminin ikinci programına başvuran firma 19 kişiyi daha bünyesine kattı. 6 ay devam edecek olan işbaşı eğitiminde kursiyer pozisyonunda çalışacak 16'sı bayan toplam 19 kişi firmada sekreterlik eğitimi alacak.
Özel Kütahya Kent Hastanesinde başlatılan işbaşı eğitim programı için İŞ-KUR Kütahya İl Müdürlüğü bir etkinlik düzenledi. Düzenlenen etkinlikte İŞ-KUR yetkililerince şu açıklama yapıldı, "Katılımcılara program süresince her fiili gün için 25 TL olmak üzere aylık ortalama 600 TL "Kursiyer Cep Harçlığı" İŞ-KUR tarafından ödenmektedir. Genel sağlık Sigortası ile İş ve Meslek Hastalık Primleri İŞ-KUR tarafından karşılanmaktadır. Başvuruda bulunmak isteyen işyerlerinde ise şu kriterler aranmaktadır. Öncelikle en az 2 sigortalı çalışanı olmak zorundadır. Programın başlama tarihinden önceki son 3 aylık ortalama çalışan sayısına ilave katılımcı talep edilebilir. Katılımcının son 3 aylık dönemde eski işçisi olmaması gerekmektedir. Katılımcının öğreneceği mesleği icra eden bir çalışanı bulunmalıdır. İşbaşı eğitim programına katılan katılımcıların en az yüzde 20'sinin program sonrasında istihdam edilmeleri gerekmektedir."
Müdürlük yetkilileri, "Müdürlüğümüze müracaat eden Özel Kütahya Kent Hastanesi gerekli şartları yerine getirerek 2. Kez işbaşı eğitimi programına katılmıştır. Hem işverenimize hem de kursiyerlere hayırlı olmasını temenni ediyoruz" ifadelerini sözlerine eklediler.
(RD-EFE)

17.01.2013 12:47:47 TSI

Editör: Wan Haber