Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde şehir içi yolcu taşımacılığı yapan Akarsu Birlik Mavi Minibüsler Kooperatifi'nde minibüslerin yerini midibüsler alıyor.
Konu hakkında bilgilendirmede bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, minibüslerin midibüsler ile değiştirilmesine ilişkin 22 Ocak günü İl Trafik Komisyonu'ndan karar çıktığını belirterek, "Önümüzdeki aylarda Çerkezköy'ümüzün trafiğinde midibüsleri görmeye başlayacağız.'' Dedi.
Konuyla ilgili daha önce alınan kararın değiştiğini belirten Başkan Ertem, "Daha önce ayakta da yolcu taşınabileceği şeklinde karar alınmıştı. Kararın değiştirilmesiyle birlikte artık ayakta yolcu taşınamayacak. Böylelikle engelli vatandaşların kullanımına da uygun olan midibüslerde her araçta 25 yolcu, 1 şoför bulunacak. Bunların dışında araçta bir kişi dahi bile bulundurulamayacak.'' Diye konuştu.
Başkan Ertem, 2014 Mart ayına kadar midibüsler hakkında alınması gereken meclis kararı olması durumunda bunun Çerkezköy Belediye Meclisi'nce alınacağını dile getirerek, şunları söyledi: "Bu tarihten sonra konu ile büyükşehir belediyesi karar alacak. Şahsım adına midibüslerin şimdiden vatandaşlara, kooperatif üyelerine hayırlı olmasını diliyorum.''

01.02.2013 09:54:15 TSI

Editör: Wan Haber