Konya'da bir apartmandan 12 çift ayakkabıyı poşete koyarak çalan şahıs binanın güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.
Olay, saat 01.00 sıralarında merkez Meram ilçesinde bulunan Yurdum Sitesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, gece saatlerinde dairelerin zillerine basarak sokak kapısını açtıran hırsızlık şüphelisi, kapının açılmasıyla birlikte elindeki siyah poşetle apartmana girdi. Dairelerin önünde bulunan ayakkabıları elindeki poşete doldurduktan sonra merdivenlerde, poşetin içindeki ayakkabıları düzelten hırsızlık şüphelisi, daha sonra kendisini dışarıda motosikletiyle bekleyen arkadaşıyla birlikte kayıplara karıştı. Kapılarının önündeki ayakkabıların yerinde olmadığını fark eden bina sakinlerinin şikayeti üzerine, binanın güvenlik kamerası incelendi. İzlenen kamera görüntülerinde gece saatlerinde apartmana elinde siyah poşetle giren bir kişinin ayakkabıları çaldığı belirlendi. Bunun üzerine apartman yönetimi, hırsızın yakalanması için görüntülerle birlikte polise başvurdu. Güvenlik kamerası görüntülerinde elinde siyah bir poşetle apartmana giren hırsızlık şüphelisinin kısa bir süre keşif yaptıktan sonra üst katlara çıktığı ve sonrasında merdivenlerde ayakkabıların içinde bulunduğu poşeti düzelttiği görülüyor.
Apartmanda güvenlik kamerası olmasına rağmen defalarca hırsızlık olayının yaşandığını belirten apartman görevlisi Mehmet Ali Ekşi, apartman sakinlerinin sorulmadan kapıyı açmalarına tepki gösterdi. Hırsızlık olayından sonra kameralar önünde de rastgele bir zile basan Mehmet Ali Ekşi, ev sahibinin kapıyı açtıktan sonra "Kim O" diye sorması üzerine "Hırsız" diyerek cevap verdi. Hırsızlık şüphelisinin dairelerin önünde bulunan ayakkabıları çaldıktan sonra eski olan kendi ayakkabılarını da kapının önüne bırakıp yenisini giydiği öğrenildi.
(AH-ÖZ-Y)

24.01.2013 14:55:49 TSI

Editör: Wan Haber