Adana'da ayakkabılarının eskimemesi için çamur sahada yalın ayak futbol oynayan bir grup çocuk yürek burktu. Ailelerinin fakir olduğu için ayakkabılarını oyun oynarken eskitmek istemediklerini söyleyen çocuklar, Messi gibi olma hayali kurduklarını söyledi.
Merkez Yüreğir ilçesindeki bir çamur sahada yaşları 8 ile 12 arasında değişin erkek çocuklarının yalın ayak futbol oynaması ilgi çekti. Ayakkabılarını sahanın hemen dışına çıkartıp çamur sahada yalın ayak futbol oynayan çocuklar, her türlü olumsuzluğa rağmen oyuna kendilerini kaptırarak gol attıkça coştu. İkinci bir ayakkabıları olmadığı, ailelerinin de yenisini almaya gücü yetmediği için çamurda yalın ayak futbol oynayan çocuklar, Messi gibi ünlü bir futbolcu olmak istiyor. Çamur sahada hastalık ve sakatlık riskine aldırmadan neşe içinde futbol oynayan çocuklar, yaklaşık 1 saat boyunca üzeri tamamen çamurla kaplanmış topla hünerlerini sergiledi.
12 yaşındaki Ahmet Köse, aslında yalın ayak futbol oynamak istemediklerini ancak ailelerinin maddi durumu iyi olmadığı için ikinci bir ayakkabıları olmadığından buna mecbur kaldıklarını söyledi. Köse 8 kardeşi olduğunu, babasının iş bulunca çalıştığını belirterek, "İkinci bir ayakkabı alacak gücümüz yok. Ben futbolu çok seviyorum Fenerbahçe'yi tutuyorum. Şimdi bu ayakkabı ile çamurda futbol oynasam okula gidecek ayakkabım kalmayacak bu yüzden yalın ayak oynuyorum. Ben ileride Semih gibi bir golcü olmak istiyorum. Futbolu çok seviyorum" dedi.
11 yaşındaki Ferhat Turanç ise Messi gibi olmak için yalın ayak futbol oynadığını ifade ederek, "Benim hayalim dünyaca ünlü bir futbolcu olmak. Bunun için çamur sahada çamura bulanmış futbol topuyla maç yapıyorum. Yalın ayak oynarken ayaklarım çok ağrıyor, taş batıyor, topa vururken zorlanıyorum ama yine de futbol oynamak güzel" diye konuştu.
(FKE-AKL-Y)

21.01.2013 10:15:21 TSI

Editör: Wan Haber