Türkiye’de, az sayıda ilde podoloji biriminin olduğuna dikkat çeken Özel İstanbul Hastanesi’nde görevli Podolog Nazlı Ekici, Van’da böyle bir merkezi açmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Bilekten aşağı tüm ayaktaki problemlerle ilgilendiklerini ifade eden Ekici, “Tırnak mantarı başta olmak üzere tırnak batması, ayakta nasır, siğil, çatlak topuk başlıca ilgilendiğimiz alanlardır” dedi.
Özellikle yanlış tırnak kesimi ve dar ayakkabı giyme neticesinde tırnak batmasının söz konusu olduğunu belirten Ekici, bu sorunu dişlerde yapılan tel takma uygulamasını ayak tırnaklarında da uygulayarak çözdüklerini söyledi. Mesleğin çıkış noktasının özellikle diyabet hastaları olduğuna vurgu yapan Ekici, “Bölgemizde çok yoğun olan diyabet hastaları, problemli olmaları ya da daha az problemlerden korunabilmek için birimimize başvurabilirler. Van halkına yapılan hizmeti sunabilmek ve gösterebilmek için bir kampanya başlattık. Bu kampanya çerçevesinde ön görüşme ve muayene ücreti vatandaşlardan alınmayacaktır” ifadelerini kullandı.


Problemin yeni başlaması durumunda tedavinin 3 ila 6 ay arasında sürebildiğini dile getiren Ekici, ancak sürecin çok uzun yıllara dayanması ve öncesinde yapılan ve sonuç alınamayan uygulamalarda ise tedavi süresinin daha da uzayabildiğini sözlerine ekledi.


Özel İstanbul Hastanesi Cildiye uzmanı Dr. Nezi Eda Kıroğlu ise, Van’da bu konu ile ilgili ciddi sıkıntılarının olduğunu vurgulayarak, “Uzun çalışmalar neticesinde bu işi profesyonel bir şekilde, eğitimli ve tecrübeli bir şekilde yapabilecek bir merkez kurduk. Medikal tıbbi bakım, yani sadece estetik amaçlı değil tedavi amaçlı kullanılan bir birim. İstanbul Hastanesi olarak yine bölgede bir ilki yapmaya çalıştık” dedi.


Merkeze yoğun bir talebin olduğunu dile getiren Kıroğlu, “Gördüğümüz ilgi çok güzel. Yoğun bir talep var. İnsanların günlük hayatlarında faydalarını gördükçe daha da oturacağını biliyoruz. Özellikle sağlıklı tırnaklar ve sağlıklı ayaklar için bazı şeyler yapmaya çalışıyoruz. İnşallah zamanla daha da iyi olacaktır” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber