Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Avusturya'da yaşayan Samsunluların davetlisi olarak gittiği Viyana'da büyük bir sevgi ve coşkuyla karşılandı.
Samsunlular tarafından 2010 yılında kurulan ve 700 üyesi olan Avusturya Samsunlular Derneği (SAM-Der) tarafından düzenlenen "Kültür ve Sanat Gecesi"ne davet edilen Yılmaz, Avusturya'da yaşayan yaklaşık 2 bin 500 vatandaşın bir araya geldiği gecede oldukça duygusal anlar yaşadı. Başkan Yılmaz'ı Viyana Havaalanı'nda Türkiye'nin Viyana Başkonsolosu İbrahim Mete Yağlı karşıladı. Daha sonra konsolosluğa geçen ve Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ayşe Sezgin'i ziyaret eden Yılmaz, akşam saatlerinde davetlisi olduğu "Kültür ve Sanat Gecesi"ne geçti.
Çok sayıda vatandaşın karşıladığı Yılmaz burada yaptığı konuşmada Avusturya'da yaşayan Samsunlu hemşerileri ve diğer Türk vatandaşları ile böyle anlamlı bir gecede bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yılmaz, "Burada böylesine bir coşkuyu, birlikteliği ve sevgiyi yaşatan başta SAM-DER Başkanı Sayın Nevzat Başaran ve dernek üyeleri olmak üzere tüm Samsunlu hemşerilerimi ve vatandaşlarımızı tebrik ediyor ve en derin minnettarlığımı arz ediyorum. Artık dünyanın neresine gidersek gidelim vatandaşlarımızın bu dayanışmasına ve ilgisine şahit oluyoruz. Nu mutlu bana ki Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Avusturya'da kurulmuş olan bir Samsunlular derneğinin bu güzel ve anlamlı gecesinde bulunma şansına sahip oldum. Viyan Büyükelçimiz Sayın Ayşe Sezgin Hanımefendi ve Başkonsolosumuz Sayın İbrahim Mete Yağlı beyefendiye de göstermiş oldukları yakın ilgiden dolayı huzurlarınızda tüm Samsunlular adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Gecenin devamında davetliler geceye renk katan ünlü Türk halk müziği sanatçısı Nuray Hafiftaş'ın türküleriyle gönüllerince eğlenirken, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Avusturya'ya gönderilen halk oyunları öğretmeni Nalan İşlenir'in eğittiği ve Avusturya'da yaşayan Samsunlu gençlerden oluşan halk oyunları ekibi geceye katılanlara uzun süre alkışlanan bir gösteri sundu.
Sam-Der saz ekibinin şarkıları ve okunan şiirlerle devam eden geceye Viyana Büyükelçisi Ayşe Sezgin, Viyana Başkonsolosu İbrahim Mete Yağlı, Yeşiller Partisi Viyana Eyalet Milletvekili Şenol Akkılıç ve bazı yerel siyasetçiler ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Bu arada Başkan Yılmaz, Viyana'da evlenen gurbetçi Yusuf ve Hatice Gökçe isimli gençlerin düğününe de katılarak genç çifte mutluluklar diledi.
(SAM-SLH-Y)

05.01.2013 17:01:20 TSI

Editör: Wan Haber