Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Klaus Wölfer, bir dizi inceleme ve gezilerde bulunmak üzere geldiği Gaziantep'te Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'i makamında ziyaret etti.
Gaziantep'i beğendiğini ve bundan sonraki süreçte daha sık gelmeye çalışacağını ifade eden Wölfer, daha önce geldiği Gaziantep'i eskisine oranla çok daha gelişmiş bir şekilde gördüğünü söyledi. Gaziantep'i kısmen gezme imkanı bulduğunu ve çok beğendiğini dile getiren Wölfer, Gaziantep'te çok güzel ağırlandığını da kaydetti.
Büyükelçiyi Gaziantep'te ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Güzelbey ise, değişen ve gelişen Gaziantep'i brifing ile anlattı. Avusturya ile siyasi ve ticari ilişkileri daha fazla geliştirmek için bu tür ziyaretlerin önemli olduğunu ifade eden Güzelbey, "Hemen hemen her ay ilimize yabancı bürokratlar ve siyasi parti temsilcileri geliyor. Bizler de Gaziantep'in sanayi ve ticaret kenti unvanının yanında kültür ve sanatsal gelişimi ile de ünlü bir kent olduğunu anlatıyoruz" diye konuştu.
Ziyaretin ardından Başkan Güzelbey, Büyükelçi Klaus Wölfer'e el yapımı bakır pilavlık hediye etti.
(MAD-MAD-Y)

21.12.2012 15:22:54 TSI

Editör: Wan Haber