Avustralya'da yaşanan sel baskınlarında biri çocuk dört kişi hayatını kaybetti. Binlerce insanın evsiz kaldığı felaket sonrası hava ve tren yollarında ulaşım dururken kömür çıkarma faaliyetleri ve su arıtma tesisleri çalışamaz hale geldi.
Avustralyalı merciler, ölen 4 kişiden birinin 3 yaşında bir çocuk olduğunu ve Avustralya'nın en büyük üçüncü şehri Brisbane'de yaşanan sel felaketinde yıkılan bir ağacın çarpması sonucu kaldırıldığı hastanede öldüğünü açıkladı.
Tropikal basınca maruz kalan Oswald şehrinin büyük bir bölümü boşaltılırken, Queensland ve New South Wales şehirlerinde üç günden beri nehirler taştı, kasabalar bataklığa dönüştü. Quennsland şehrinde selden en çok Bundaberg, Rockhampton ve Ipswich bölgeleri zarar görürken New South Wales şehrinde Grafton ve Lismore sel felaketine maruz kaldı. Quennsland kentinde dün gece 14 yardım helikopteri binden fazla kişiye ulaşırken, kentte kurtarma çalışmaları devam ediyor. Selin vurduğu bir başka şehir olan Bundaberg'de ise 2000'den fazla ev kullanılamaz hale gelirken 7500 kişi tahliye edildi. Televizyonlarda gösterilen görüntülerde çatılara çıkan insanların geçen teknelere seslendiği ve sel sularında kalan insanların vinçlerle kurtarıldığı görüldü. Brisbane şehrinde hasar gören su arıtma tesislerinin çalışamamasından ötürü vatandaşların içecekleri suyu kaynatarak mikroplardan arındırması tavsiye edildi.
Avustralya Başbakanı Julia Gillard da yaşanan felaket hakkında "Kötü hava Queensland'da büyük üzüntülerin yaşanmasına yol açtı" dedi.
(ES-CTŞ-HO-Y)

29.01.2013 12:09:25 TSI

Editör: Wan Haber