VERDİĞİ ÖZEL RÖPORTAJDA, TÜRKİYE'DE TUTUKLAMALARIN ÇIĞIRINDAN ÇIKTIĞINI İFADE ETTİ." style="margin-left:10px;"/>

IHAAW140510-GEN/10-02-2013


AVUKATLARIN "SAVUNMA SUSMAYACAK" MİTİNGİ
ADANA'DA, İSTANBUL, MERSİN, HATAY, ANKARA BAROLARININ DA DESTEKLEDİĞİ "SAVUNMA SUSMAYACAK" YÜRÜYÜŞ VE MİTİNGİ DÜZENLEDİ

(FOTOĞRAFLI)

EREN BOZKURT FATİH KEÇE
ADANA (İHA) Adana Barosu tarafından düzenlenen ve İstanbul, Mersin, Hatay ile Ankara Barosu'nun da destek verdiği "Savunma Susmayacak" yürüyüş ve mitingi düzenledi. Yaklaşık 630 avukatın katıldığı mitingte polisin TOMA ve panzerlerle önlem alması dikkat çekti.
Balyoz davasında şüphelilerin avukatlığını yapan İstanbul Barosu'nda görevli çok sayıda avukata dava açılması ve art arda yapılan operasyonlarda gözaltına alınan çok sayıda avukatın tutuklanmasını protesto etmek için "Savunma Susmayacak" mitingi düzenledi. Avukatlar Mimar Sinan Amfi Tiyatrosu önünde toplandıktan sonra ellerinde "Savunma Susmayacak" yazılı dövizlerle, "Susma sustukça sıra sana gelecek" şeklinde sloganlar atarak Uğur Mumcu Meydanı'na kadar yürüdü.
Yaklaşık 630 avukatın katıldığı miting sırasında polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Yürüyüşün başladığı sıraya x-ray cihazı kuran polis, dedektörle arama yaptı. Yaklaşık bin polisin görev alarak avukatların güvenli bir şekilde seslerini duyurabilmesi için Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) panzerlerle yürüyüşü takip edip, konuşmaların yapıldığı alanda yüksek binalara özel harekatçı polisler yerleştirildi. Daha sonra avukatlar miting alanına geldi.
Burada konuşma yapması beklenen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Ahsen Coşar, şeker hastası olduğu için konuşma yapamadı. Ancak İhlas Haber Ajansı'na (İHA) verdiği özel röportajda, Türkiye'de tutuklamaların çığırından çıktığını ifade ederek, "Hep söylüyoruz tutuklama bir tedbirdir ceza değildir. Ama ne yazık ki tutuklama Türkiye'de o kadar keyfi bir şekilde uygulanıyor ki tedbir olmaktan çıktı, infaza ve cezaya dönüştü. Buna avukat arkadaşlarımız da dahil. Bunun dışında vatandaşlarımız da dahil. Diğer devam eden davada sanık veya şüpheli olan kişilerde dahil . Başbakan da bu konuyla ilgili rahatsızlığını dile getirdi. Rahatsız olunmayacak gibi değil. Yani birçok şey telafi edilebilir. Kaybedilen birçok şey geri gelebilir, ama yani özgürlüğünüzden gidin bir saati geri getirmeniz mümkün değil. Onun için hepimiz ortak güvencesi hukuk. Tabi ki hepimizi o konuda duyarlı olması gerekir" dedi.
(FKE-AŞ-Y)

10.02.2013 14:55:04 TSI
Editör: Wan Haber