Ankara Barosu üyeleri, ODTÜ'deki protesto eylemine katılan 12 öğrencinin özel görevli savcılık talimatıyla gözaltına alınmasını protesto etti.
Ankara Barosu'na bağlı bir grup avukat, geçtiğimiz günlerde ODTÜ kampüsündeki eyleme katılan 12 öğrencinin gözaltına alınmasını, Ankara adliyesi önünde gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla protesto etti. Avukatlar adına basın açıklaması yapan Ankara Barosu Yönetim Kurulu üyesi Erol Aras, şu anda Terörle Mücadele Şubesi'nde 12 tane gencin gözaltında olduğunu belirterek, ODTÜ'de bin öğrenciye karşı 3 bin 600 polisle yapılan orantısız gücün ardından bugün bu gözaltıların çok anlamlı olduğunu söyledi. Aras, "Artık hukuk kurumları olarak soruşturmanın ilerleyen aşamalarında, ilk başta haksızlıklara tepki koymanın bir sonuç getirmediğini görüyoruz. Burada temel olan nokta, bu en doğal olan protesto hakkını kullanan ve mağdur olan, gerçekte suç duyurusunda bulunma hakkı olan öğrencilerin hem de normal bir soruşturma kapsamında değil terörle mücadele kapsamında gözaltına alınarak bundan sonra yapılacak protestolara göz dağı verilmesidir" diye konuştu.
Ne zaman siyasal iktidara karşı her hangi protesto gösterisi yapılsa, diğer bütün olaylarda olduğu gibi normal savcılar devreye girmesi lazımken, şaşırtıcı bir şekilde terörle mücadelenin savcılarının devreye girdiğini belirten Aras, şunları kaydetti:
"Burada 12 tane arkadaşımız, terörle mücadelede hangi kararla sorgulandı. Bu kararı veren yetkililere sesleniyorum. Terörle Mücadele kapsamına hangi kararla soktunuz. Orada öğrencilerin herhangi bir şekilde uğradıkları saldırıya karşı protesto etmekten başka, terör örgütleriyle ilgili elinizde hangi doneler var. Bu doneler elinizde yoksa şu anda suç işliyorsunuz. Çünkü gösteri hakkını yerine getiren öğrenci arkadaşlarımıza karşı yapılanlara bugün sessiz kalırsak; yarın asıl onların, üniversitelerin suskunluğundan dolayı bütün toplum zarar göreceği için başka taraflarda bütün hak ihlalleri artarak devam eder."
(ZÇ-YHY-Y)

21.12.2012 15:27:36 TSI

Editör: Wan Haber