Konya polisi, gıda ihracı adı altında başta Hollanda olmak üzere birçok ülkeye eroin sevk eden örgüte yönelik düzenlediği operasyonda örgüt lideri olduğu iddia edilen avukat ile birlikte 8 kişiyi gözaltına aldı.
Edinilen bilgiye göre, Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, uluslararası eroin ticareti ile ilgili çalışma başlattı. Yapılan çalışmada, gıda ihracatı yaptığı iddia edilen Avukat O.C. (45) liderliğindeki bir örgüt tespit edildi. 14 ay boyunca uyuşturucu ticareti yapan örgütü takibe alan polis, bugün sabah saatlerinde operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda örgüt lideri olduğu iddia edilen O.C. ile birlikte Konya'da 5 kişi, Mersin ve Sakarya'da da 3 kişi yakalandı.
Konya polisinin çalışması sonucu Ereğli yolunda yurt dışına götürülmek üzere hazırlanan helva paketleri içerisinde 137 kilo eroin ele geçirilmesiyle operasyon için düğmeye basıldığı öğrenildi. Örgüt tarafından Konya'dan yüklenen gıda paketlerinin arasına 250 kilo eroin konulduğu ve deniz yoluyla Almanya'ya, oradan da Hollanda'ya sevk edildiği belirlendi. Almanya ve Hollanda polisiyle irtibatlı olan narkotik polisinin girişimiyle daha once de Almanya'da 4, Hollanda'da da 1 kişinin yakalanarak tutuklandığı öğrenildi. Konya'da da 137 kilo eroin getiren kurye Yılmaz T. tutuklanmıştı.
(HİV-FM-CC-Y)

11.01.2013 15:34:26 TSI

Editör: Wan Haber