Van’da, aralarında Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın da bulunduğu 10’u tutuklu 13 sanığın yargılandığı davanın duruşmasına katılan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkan Yardımcısı Avukat Meral Beştaş, “Bu yargılama kararını verenler, bu talimatı verenler, çok kısa bir süre sonra bunun hesabını verecek” dedi.


BDP Genel Başkan Yardımcısı Avukat Meral Beştaş, duruşmaya verilen arada adliye binası önünde gazetecilere bir açıklama yaptı. Beştaş, KCK davalarının ve tutuklamalarının Kürt siyasetinin önünün kapatılmasına yönelik olduğunu belirterek, ”Bu operasyonlar muhalif olan herkese yönelik bir operasyondur. Bu dönem onlar yargılayabilirler ama şuna çok inanıyoruz ve tarih de bunu göstermiştir ki, bu yargılama kararını verenler, bu talimatı verenler çok kısa bir süre sonra tarihi süreç içinde bunun hesabını verecek çünkü yüzde 60 oranında oy alan bir ilin belediye başkanının tutuklanması o kadar basit ve sıradan bir olay değildir. Bu çok ciddi bir olaydır. Biz BDP olarak hem Van’da hem de Türkiye genelinde açılan tüm davaları büyük bir titizlikle izliyoruz” dedi.


Daha sonra açıklama yapan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer ise, barış için Kürtlerin samimi olduğunu belirterek, "İçerideki KCK tutuklularını derhal serbest bırakın. Devletin samimiyetini burada görebiliriz. Van'daki KCK duruşması bunun ilki olsun. Buradaki tutuklular serbest bırakılırsa samimiyetin örneği olur çünkü Kürdistan'a barış Kürt halkının özgürlüğüyle gelecek" ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber