Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Uluslararası Turizm ve Tatil Fuarı için Brüksel'e giden Kuşadası Belediyesi heyeti, geçen aylarda Avrupa tarihinde seçimle iş başına gelen ilk Türk Belediye Başkanı olan Brüksel-Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır'a resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Kuşadası Belediyesi heyeti, anlamlı ziyarette Türk başkan Emir Kır'ı Belediye Başkanlığına seçilmesi nedeniyle tebrik etti.
Kuşadası'ndan gelen heyeti makamında kabul eden Türk Başkan Kır da, heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek Belçika'daki seçimler, belediyelerin çalışma sistemleri ve gerçekleştirmeyi düşündüğü projeler hakkında bilgi verdi.
Türkiye'den belediye düzeyinde resmi olarak gerçekleştirilen ilk ziyaret olma özelliğini taşıyan buluşmada, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Adem Testici, Meclis üyesi ve Kuşadası Esnaf Odası Başkanı Halit Şakar, Meclis üyesi ve Kuşadası Otelciler Derneği (KODER) Başkanı Tacettin Özden, Meclis üyesi Zekeriya Tünk ile Meclis üyesi ve Kuşadası Tanıtma Derneği (KUTAV) Genel Sekreteri Murat Saraç yer aldı. Heyetin başkanlığını yapan Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Adem Testici, Başkan Kır'a, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ve Kuşadası halkının selamlarını ve tebriklerini iletirken zorlu ve onurlu görevinde başarılar diledi. Kuşadası'nın turizm potansiyeli ve Kuşadası Belediyesi'nin faaliyetleri hakkında bilgi veren Testici, Belçika'nın Kuşadası için en önemli pazarlardan biri olduğunu ve bu pazarın gelişimi için bir dizi çalışma sürdürdüklerini belirtti.

KUŞADASI BİRİNCİ TERCİH OLDU
Kuşadası'nın Belçikalılar ve kendisi için özel bir yeri olduğunu açıklayan Başkan Emir Kır, son yıllarda Kuşadası isminin Belçika'da öne çıktığını belirterek gerek tatilciler gerek konut satın alan emekliler için Kuşadası'nın birinci tercih olduğunu söyledi. Kuşadası'nın bu anlamda özellikle çevre, trafik, altyapı gibi konularda verdiği hizmetlerin çok önemli olduğunu belirten Başkan Kır, dokuz yıl sürdürdüğü Brüksel Hükümeti Tarihi Eserlerden sorumlu Bakanlık tecrübesi ile tarihi eserlerin korunması ve gelecek nesillere aktarılması ile tarihe geçecek eserler yapılması konusunun önemini vurguladı.
Kuşadası Belediyesi heyetinin ziyaretinin son derece anlamlı olduğuna dikkat çeken Başkan Kır, Saint Josse ve Kuşadası arasında birçok konuda ortak çalışma yapılabileceğini, bu anlamda karşılıklı heyetler oluşturularak iki belediyenin yöneticilerinin bir araya gelmesi, bir sinerji oluşturması ve karşılıklı işbirliği sağlanmasının iki tarafa da çok olumlu katkı yapacağına inandığını belirtti.
Hediye sunumu ve tarihi Saint Josse Belediyesi binasının gezilmesinin ardından Kuşadası heyeti, Ekim ayında gerçekleştirilecek '4. Kardeş Kentler Festivali'ne davet ettikleri Başkan Kır'la vedalaşarak Saint Josse'dan ayrıldı.
(ZH-İK)

05.02.2013 09:10:25 TSI

Editör: Wan Haber