Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından desteklenen ilk uluslararası gençlik değişim programı kapsamında, 'sosyal medya' konusunda Türkiye'de yapılacak organizasyon için Bursa'ya gelen Avrupalı 34 genç, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç ile bir araya geldi.
Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi binasında gerçekleşen ziyarete BurSanat Eğitim ve Gençlik Derneği üyeleri ile Yunanistan, İtalya, Karadağ, Polonya ve Gürcistan'dan gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde gençleri, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç ağırladı. Gençlerin sosyal medyanın önemine vardığına dikkati çeken Ödünç, Bursa'nın sosyal medyanın yanında yazılı ve görsel basında da güçlü olduğunu söyledi. Bursa'nın bu konuda İstanbul'dan sonra gelen en güçlü kent olduğunu anlatan Ödünç, "Gençler, organizasyon süresince hem Bursa'yı hem de Türkiye'yi yakından tanıyabilecekler. Genç dostlarımızın Türkiye'nin Avrasya'daki önemini kavramalarını ve kendi ülkelerinde de bu deneyimlerini anlatmaları ülkemizin tanıtımına katkı sağlayacaktır" diye konuştu.
Gençler de burada yaşadıkları farklılıkları dile getirerek, Bursa'da bulunmaktan memnun olduklarını, şehri eğlenerek tanıdıklarını ve özellikle Türk yemeklerini çok beğendiklerini vurguladı. Ziyaretin sonunda Başkanvekili Ödünç, gençlere birer plaket ve Bursa'yı tanıtan kitapları hediye etti. Gençler de Bursa'da kalacakları 8 günde şehri daha yakından tanıma fırsatı bulacakları için heyecan duyduklarını söyledi.
(MŞ)

30.11.2012 14:45:13 TSI

Editör: Wan Haber