Geçen ay "Yılın Kurumsal Sosyal Sorumluluk Birincilik Ödülü"nü alan Çalık YEDAŞ, uluslararası bir panelde, Avrupalı siyasilerin de ilgi odağı oldu. İsveç Ticaret Bakanı Genel Müdür Türkoğlu'nu kutladı.
Genel Merkezi Samsun'da olan ve 5 ilin elektrik dağıtım işini üstlenen Çalık YEDAŞ, özelleştirmenin ardından başlattığı çalışmalarıyla, adım adım 'Avrupa mükemmellik kalitesi' hedefine yürürken, başarılarıyla Avrupa'nın da dikkatini çekmeye başladı. İsveç Ticaret Bakanı, 'Türkiye'de yılın KSS ödülünü alan Çalık YEDAŞ'tan, Avrupa'daki yarışmalarda da başarı beklediğini söyledi.
Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği'nin, İsveç Başkonsolosluğu Ticaret Merkezi, İsveç Büyükelçiliği ve İsveç Başkonsolosluğu işbirliği ile düzenlediği panele İsveç Ticaret Bakanı Dr. Ewa Björling de katıldı. Kadir Has Üniversitesi'nde düzenlenen panelde Türkiye'de bulunan İsveçli firmaların kurumsal sosyal sorumluluğa (KSS) olan bakış açısı ele alındı. Panelde, Atlas Copco, Sandvik, Securitas, SKF, SNA Europe, Volvo firmaları yöneticileri KSS ye olan bakış açıları ve faaliyetlerini paylaştı. Gerçekleştirmekte oldukları KSS faaliyetlerinin anlatıldığı ve Türkiye'de bir Swedish Sustainable Business (SSB) topluluğunun kurulum imzası atıldığı panelde dikkatler, Türkiye'nin ilk 500 şirketini geride bırakarak 'Yılın Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülü'nü almayı başaran Çalık YEDAŞ'ın üzerindeydi.

PANELDE DİKKATLER ÇALIK YEDAŞ ÜZERİNDEYDİ
İsveç Ticaret Bakanı Dr. EwaBjörling, Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu ile sohbet ederek, kısa sürede alınan başarının ve gelinen noktanın öyküsüne hayranlığını açık dille ifade etti. Çalık YEDAŞ'ın iki yıl içinde birbiri ardına gelen ödüllerin büyük başarı olduğunu söyleyen İsveç Ticaret Bakanı, Genel Müdür Nurettin Türkoğlu'nu tebrik etti. Kadir Has Üniversitesi'nde düzenlenen "İşletme 2023; Cumhuriyetin 100. Yılında Kurumsal Sosyal Sorumluluk Pazaryeri" Organizasyonu'nda 'Yılın Kurumsal Sosyal Sorumluluk Birincilik Ödülü' ve 'Sürdürülebilir Kalkınma Ödülü'nün çok önemli olduğunu söyleyen Bakan Dr. Ewa Björling, "Ben inanıyorum ki; Çalık YEDAŞ bu lider ekibi ve vizyonuyla başarısını Avrupa'da düzenlenecek olan KSS yarışmasında da sürdürecektir" dedi.

"ÇALIK YEDAŞ AVRUPA'DA İDDİALI OLACAKTIR"
Genel Müdür Nurettin Türkoğlu ise bu başarının 'tüm çalışma arkadaşlarımız ve paydaşlarıyla kazanıldığını' belirterek, İsveçli Bakan'a teşekkür etti. "Sizler tarafından da fark edildiğimiz için mutluyuz" diyen Türkoğlu şöyle devam etti: "İşlerin çok iyi delege edildiği ve vizyoner bir bakış açısının hakim olduğu bir liderlik anlayışla şirketimizi yönetiyoruz. Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çalık'ın bizlere verdiği güven ve destekle hedefimizi daha ilk gün 'Avrupa Mükemmeliyet Ödülü'ne çevirdik. Çalık YEDAŞ olarak örnek aldığımız Avrupa'nın en iyi dağıtım şirketlerinin kurumsal sosyal sorumluluk projelerini, beş yıllık bir sürece indirdik. Kurumsal sosyal sorumluluk projesi ise olmazsa olmazlarımızdır. Çünkü tüm paydaşlarımızı ilgilendiren çalışmadır bu. Bölgemizle bütünleşmek adına kurumsal sosyal sorumluluk projelerini başlattık ve bu takdir gördü. Avrupa'da da iddialı olmak için çıtayı hep yüksek tutacağımızdan emin olabilirsiniz."
(SAM-SLH-Y)

17.01.2013 16:35:52 TSI

Editör: Wan Haber