BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Hollanda Ekonomi Bakanlığı virüsün insanlara hasta kuşlarla çok yakın temas edilmesi halinde geçebileceğini duyurdu.

 

 

 

Ülkede tavuk ve yumurta nakline üç günlük yasak konuldu. Reuters'a göre Avrupa Komisyonu Sözcüsü Ricardo Cardoso "Komisyon bu salgınla ilgili önlemleri alacak" dedi. Hekendorp'taki çiftlikte tavuk etinden çok yumurta üretildiği belirtiliyor. Çiftliğin ürünleri büyük ölçüde Hollanda'da satılırken, bir kısmı da Almanya 'ya ihraç ediliyor.

 

 


Avrupa'da daha önce görülmeyen H5N8 virüsü ilk olarak aybaşında Almanya'daki bir çiftlikte görülmüştü. Virüsün bu türü insanlarda hiç görülmedi. Ancak Güney Kore'de yaşanan salgına engel olmak için Güney Kore'de milyonlarca çiftlik hayvanı itlaf edilmişti.


İNGİLTERE'DE DE GÖRÜLDÜ

 


Öte yandan, İngiliz yetkililer de Yorkshire bölgesinde en az bir vaka görüldüğünü açıkladı ancak kamu sağlığı riskinin "çok düşük" olduğunu bildirdiler. Bölgede itlaf çalışmalarının başladığı ve bir karantina bölgesi oluşturulduğu açıklandı.

 

 


Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre H5N1 kuş gribi virüsü 2003 ve Aralık 2013 arasında 648 kişide görülürken, 384 kişinin ölümüne yol açtı.

Editör: Wan Haber