Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ülke için ne kadar gerekli bir kurum olduğunu merak edenler hacca gitsinler. Diğer ülkelerden gelen hacı adayları ile Türk hacı adaylarının konumlarını karşılaştırsınlar" dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'ı makamında ziyaret etti. "Yeni yıla kendisinden hayır duası alarak başlamak bizim için çok memnuniyet vesilesi" diyen Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, gazetecilerin helal gıda çalışmaları ile ilgili sorusu üzerine, "Helal gıda konusu dini olduğu kadar ahlaki bir konu. O konuda devletin bütün kurumları ile işbirliği içinde çalışıp, bütün vatandaşlarımızın hak ettiği hijyen ve kalite standartlarında gıdaya kavuşması hepimizin ortak hedefidir. Bizim değerlerimizde zaten bunu tembihliyor. Diyanet İşleri Başkanlığımızın yönlendirmesinden çok büyük kazanımlarımız olacaktır" ifadelerini kullandı.
Bakan Bağış'a hazırlanan İslam fobi raporunun içeriği ile ilgili bilgi vereceğini belirten Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Biz başkanlık olarak 2012 yılı içinde Avrupa'da, İslam'ın ve Müslümanların içinden geçtiği süreç ile ilgili bir rapor hazırladık. Belçika'da kurulan bir merkezimiz var, bu merkezde ilk defa bir İslam fobi raporu hazırlandı. Raporun içeriği ile ilgili Bakanımıza bilgi vereceğim" diye konuştu.
Prof. Dr. Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kaldırılması ile ilgili soru üzerine, "Zaman ilerledikçe Diyanet İşleri Başkanlığı'nın varlığının sadece ülkemiz açısından değil, bütün gönül coğrafyamız, Avrasya coğrafyası, İslam coğrafyası ve Avrupa'daki varlığımız açısından çok önem arz ettiği ortaya çıkıyor. Bizim yakında paylaşacağımız bir toplumsal memnuniyet anketimiz var, Gazi Üniversitesi ile birlikte düzenledik. Orada ortaya çıkan tabloda milletimizin yüzde 90'ı Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ülkemiz açısından çok önemli bir kurum olduğu kanaatinde. Yeni anayasa sürecinde, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın daha önceki bütün anayasa süreçlerinde olduğu gibi 1960'lı yıllarda adeta gücünü ikiye katlamıştır, 1980 yılında bir kez daha güçlenmiştir ve uluslararası kuruma dönüşmüştür. Yeni anayasa sürecinden ise daha güçlenerek çıkacağına inancım var" şeklinde konuştu.
Görmez'in konuşmasından ardından Bakan Bağış da, "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ülke için ne kadar gerekli bir kurum olduğunu merak edenler hacca gitsinler. Diğer ülkelerden gelen hacı adayları ile Türk hacı adaylarının konumlarını karşılaştırsınlar. O zaman 'iyi ki Diyanet İşleri Başkanlığı varmış' noktasına onlarda geleceklerdir. Ben gözlerimle gördüğüm için söylüyorum. Bizim vatandaşlarımızın oradaki konumu diğer ülkelerden gelenlerden çok farklı" şeklinde konuştu.
(DY-ÖZ-Y)

03.01.2013 11:47:47 TSI

Editör: Wan Haber