Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK), bir alışveriş merkezinde düzenlenen "şarap tanıtım günleri" etkinliğinde 18 yaşından küçüklere alkol içirilmesi üzerine inceleme başlattı.
TAPDK'dan yapılan yazılı açıklamada; bugün yazılı ve görsel basında "AVM'de Rezalet, Çocuklara İçki İçirdiler" başlıklı kamuoyuna yansıyan "şarap tadım günleri" etkinliği ile ilgili inceleme başlatıldığını bildirdi.
18 yaşından küçüklere alkollü içki satışı veya sunumunun 4250 sayılı kanunla yasaklandığı, herhangi bir kişinin ya da kurumun böyle bir konuda izin verme yetkisinin söz konusu olmadığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Mevcut yasa ve yönetmelikler çerçevesinde yapılması gereken ve yalnızca 18 yaşından büyüklere yapılacak olan bir etkinlikte tespit edilen kabul edilemez görüntüler ayrıntılı olarak incelenmiş ve yapılan değerlendirmeler sonucunda;
Kurumumuz tarafından olayın sorumluları hakkında ivedilikle suç duyurusunda bulunulmuş, stand kiralayan alkollü içki firmaları konuyla ilgili olarak 4733 sayılı kanun kapsamında yazılı olarak uyarılmıştır. Konuyla ilgili yapılan uyarıda söz konusu aykırılığın tekrarı halinde uyarı yapılmaksızın Kurum tarafından verilen belgelerin iptal edileceği bildirilmiştir.
Diğer taraftan, özellikle çocukları ve gençleri alkolün zararlı etkilerinden korumaya yönelik benzer etkinliklerin kurallarını belirleyen mevzuat hükümleri güncellenmekte olup, devam eden çalışmaların neticeleri kısa süre içinde kamuoyuna duyurulacaktır."
(TB-YHY-Y)

17.12.2012 18:26:47 TSI

Editör: Wan Haber