Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, 2012 yılında yeni açılan AVM'ler ile birlikte yurt genelindeki toplam AVM sayısının 310'a ulaştığını belirtti.
Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, Perakende Yasası'nın bir an önce düzenlenerek çıkartılması gerektiğini belirterek, AVM'lerin kuralsızca büyüyerek 'dev bir ur'a dönüştüğünü ve artık küçük esnafın müşterilerini ellerinden alıp kendilerine nefes alacak bir yaşam alanı bırakmadıklarını söyledi. Sevimçok, "Geçtiğimiz yıl yeni açılan AVM'ler ile birlikte AVM'lerin sayısı 310'lara kadar ulaşmıştır. 2013 yılında hizmete girecek ve yapımı devam edenlerle birlikte ise bu sayının 350'yi bulması hiç de hayal değildir. Bu konuda susmayı tercih edenler ve perakende piyasasını düzenleyecek olan yasanın çıkmasını geciktirenler 2 milyon esnafın vebali altındadırlar. Birbirinin neredeyse aynısı olan ve şimdilerde yana yana açılan AVM'ler yüzünden aslında AVM'ler de birbirlerine zarar verir bir konuma gelmişlerdir" dedi.
Belediyelere de bu konuda iş düştüğünü kaydeden Sevimçok, "Çünkü mevcut belediyelerin eğer isterlerse bu AVM furyasına dur diyerek şehir esnafını koruyabilecek ve haksız rekabeti önleyecek olan bazı yasal imkanları vardır. Bu yüzden herkesi bir kez daha duyarlı olmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.
(SK-Y)

07.01.2013 10:51:15 TSI

Editör: Wan Haber