Türkiye'de en çok tercih edilen GSM operatörlerinden biri olan Avea'nın yüzde 10'luk hissesi çok büyük bir meblaya Türk Telekom'a satıldı. Yüzde onluk hisseyi dört taksit şeklinde ödeyecek olan Türk telekom toplamda 875 milyon TL ödeme yapacak. 

İş Bankası'nda bulunan Avea'nın yüzde onluk payını Türk Telekom 875 milyon TL'ye satın aldı. Aldığı hisselerin ödemeleri için dört taksitle yapılacağı bildirildi. Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada ise Türk Telekom şu ifadeleri kullandı.
 
Türkiye İş Bankası A.Ş., Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş., Trakya Yatırım Holding A.Ş., Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş., Efes Holding A.Ş. ve Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi ortaklığımız Avea İletişim Hizmetleri A.Ş.'nin yüzde 10,00035 lik sermayesini temsil eden paylarını Pay Devir Sözleşmesi TL'ni imzalayarak 875 milyon TL'ye satın alındı.
 
Toplamın yüzde 6,3 lük kısmı 2017 yılı ocak ayına kadar iki eşit taksitle, kalan yüzde 93,7'lik kısmı ise 2017 yılından 2020 yılına kadar yılda bir kez olmak şartıyla dört eşit taksitle ödenecektir. Başvuru onay süreçlerinin tamamlanması dahilin de Avea İletişim Hizmetleri A.Ş. hizmetleri hisselerinin tamamına şirketimiz sahip olacaktır.

Editör: Wan Haber