Sakarya Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü Av Koruma ekiplerince gerek düzenli olarak koruma kontrol çalışmaları kapsamında, gerekse Müdürlüğe gelen ihbarlar doğrultusunda yapılan denetimlerde Acarlar Longozu Yaban Hayatı sahasında 3 adet kaçak avcı diğer bölgelerde ise 8 avcı olmak üzere toplam 11 kaçak avcı yakalandı.
Yakalanan kaçak avcılara toplam 5 bin 674 TL İdari Yaptırım Cezası ve kaçak avcılıkta kullanmış oldukları toplam 3 adet mühre (canlı ördek ) için de bin 500 TL. tazminat cezası uygulandı.
Acarlar Longozunda Usulsüz avlanma için kurulan 12 adet Güme ile Sakarya'nın diğer bölgelerinde Usulsüz Avlanma için kurulan 20 Adet güme olmak üzere toplam 32 adet güme yakılmak suretiyle imha edildi. Kaçak Avcıların güme önlerinde kullanmış oldukları sahipsiz veya kaçan avcılara ait oldukları düşünülen 26 Adet Canlı Ördek güme önlerinde oluşturulan göletlerden toplanarak aynı gün Poyrazlar Gölüne salındı.
"Avcıların avlanırken gerekli kurallara uyması başta kendileri için en uygun olan durumdur" diyen Sakarya Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Osman Demirel, "Gerçek anlamda insanlığın doğasında yer alan bir eylem olan avcılık kurallarına uygun yapıldığı takdirde spor niteliği kazanmaktadır. Çoğunlukla hiçbir savunması olmayan, insanlara zarar verme ihtimali bulunmayan ve yaşamları boyunca kaçmak zorunda olan hayvanları, tuzaklar kurmak, yasak malzemeler kullanmak gibi erdemli insanların yapamayacağı yöntemlerle öldürmeye çalışmanın avcılıkla ilgisi olmadığı bilinmelidir. Avcıların bu sporu insanlığa yakışır bir şekilde yapması onları daha da memnun edecektir. Çünkü her spor kendi kuralları içinde yapılırsa spor niteliği taşır" diyerek, avcıların bu bilinçle hareket ederek kendilerine yakışan şekilde davranmalarını tavsiye etti.
(SC-İÇ)

23.01.2013 12:26:39 TSI

Editör: Wan Haber