Afyonkarahisar 5. Orman Bölge Müdürlüğü tarafından açılan kursta eğitim gören 29 kursiyerden, başarılı olan 25'ine avcılık kurs bitirme belgesi veridi.
Düzenlenen eğitim çalışması ile ilgili olarak Afyonkarahisar 5. Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, eğitim çalışmasının amacının, ekolojik ve doğal hayatın korunması olduğu belirtildi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Bu kaynakların milli ekonomiye kazandırılması kayıtlı ve bilinçli avcılıkla mümkün olmaktadır. Bu doğrultuda çok hassas bir ekosisteme sahip ülkemizde av ve yaban hayatının yönetimi için avlanmanın kayıtlı ve eğitim almış bilinçli avcılar tarafından yapılmasına izin verilerek kaynaklarımızın korunması hedeflenmektedir. Yurdumuzdaki av ve yaban hayatının korunması, geliştirilmesi, sürdürülebilir yönetimine ilişkin bakanlığımızın makro amaçları içerisinde avcılığın kayıtlı, bilinçli şekilde yapılması, av hayvanlarına da yaşama hakkı sağlayacak silahlarla ve haftanın belli günlerinde av yapılması ve hayvanların üreme ve yavrulama dönemlerinde avın yasaklanması yatmaktadır. Belgeli avcıların aldıkları eğitimle etrafındaki insanlara ve belgesiz avcılara örnek oldukları, doğayı korumak için azami gayret sarf ettikleri Müdürlüğümüzün memnuniyetle müşahede ettiği konulardandır. Doğal kaynakların tükenmez olmadığının anlaşılması, tabiattaki dengelerin, iyice bozulması hatta insanların avcılıkla ilgili konularda edindikleri bazı bilgilerle eski ve yanlış kanaatlerinden pişmanlık duyarak uzaklaşmaları avcılıkta eğitimin ne kadar gerekli ve önemli olduğunu göstermektedir."
(MRV-GC-Y)

13.12.2012 17:49:20 TSI

Editör: Wan Haber