Dünyanın en ünlü yönetmenlerinden birisi olan James Cameron, Titanic ve Avatar gibi filmleriyle çok ses getirmeyi başarmıştı.

avatar2-004.jpg

 

Hatta Avatar filmi sinema tarihinin en fazla gişe hasılatı elde eden filmi olmuştu. Geçtiğimiz yaz aylarında ise James Cameron'un yeni Avatar filmleri çekeceği açıklandı.

Şimdi ise James Cameron bu yeni filmler ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Empire'a konuşan James Cameron,48 fps çekilecek olan yeni Avatar filmleri izleyenlerin ağzını açık bırakacağını söylüyor.

AVATAR'IN YÖNETMENİ JAMES CAMERON KİMDİR

James Cameron (16 Ağustos 1954), yönetmenlik yanında senarist ve prodüktördür. Titanik, Terminator, Aliens ve Avatar gibi ödüllü Hollywood filmleri bulunur.

 

Film kariyerine senaristlikle başlayan Cameron yönetmenliğe daha sonra kısa metraj bir bilimkurgu olan Xenegenesis adındaki film ile başladı. Gördüğü bir rüyadan etkilenen James Cameron Terminator'ü yaratmaya o zaman karar verdi. Fakat daha yeni tecrübesi olmadığı düşünülerek senaryosunu yazdığı Terminator için yapımcı şirketlerden onay alamadı. Sonunda amacına ulaştı ve kült statüsüne ulaşacak olan bu filmi yaratabildi.

Filmin devamı da ilk filmin gişe başarısının sonucu çekildi ve o da bir öncekini aratmadı. Cameron, bilimkurgu örnekleri vermeye devam etti ve Aliens, Abyss gibi yapımları çekti. James, 1997'de tüm dünyada adını duyurdu ve rekorlar kıran Titanik için senarist, yapımcı oldu ve yönetmen koltuğuna oturdu. Rekorlara imza atan filmi Titanik onun En İyi Yönetmen dahil (11 Oscar) o yılki neredeyse tüm ödülleri kazanmasını sağladı. Yine kendi filmi olan Avatar 6. haftasında Titanik'in elinde tuttuğu rekoru kırdı. Bir bakıma James Cameron kendi rekorunu kırarak çıtayı biraz daha yükseltti. Bir süre belgesel çekimlerine ağırlık veren Cameron, Avatar ile yeniden beyaz perdeye döndü. Filmin yapımında Fusion Camera System teknolojisini kullandı. Avatar 17 Aralık 2009'da ABD sinemalarında gösterime girdi

Editör: Wan Haber