Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Aşçılık Ekibi, 5-9 Şubat tarihleri arasında düzenlenen 11.Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali'nde, 1 altın, 8 gümüş, 5 bronz madalya ile toplamda 14 madalya ve 1 merit ödül kazandı.
Türk mutfağını dünyanın diğer mutfak kültürleri ile buluşturmak amacıyla bu yıl 11'incisi düzenlenen yarışmada; Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencisi Gökhan Arslan "Pasta Dekor Yarışması"nda 1 altın madalya, Ege Şentürk, Mustafa Ülker ve Onur Tüfekçioğlu "Üniversite Düzeyi Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması"nda gümüş madalya, Mehmet Selman Bayındır, Gökhan Arslan ve Aykut Cantürk "Üniversite Düzeyi Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması"nda bronz madalya, Mustafa Ülker "Üniversite Düzeyi Balık Yemeği Yarışması"nda ve "Üniversite Düzeyi Ana Yemek Yarışması"nda 2 gümüş madalya, Ege Şentürk "Üniversite Düzeyi Balık Yemeği Yarışması"nda gümüş madalya, Onur Tüfekçioğlu "Üniversite Düzeyi Makarna Yarışması"nda gümüş madalya, Gülcan Baş "Üniversite Düzeyi Ana Yemek Yarışması"nda gümüş madalya, Mehmet Selman Bayındır "Üniversite Düzeyi Tatlı Yarışması"nda bronz madalya, Gökhan Arslan "Üniversite Düzeyi Balık Yemeği Yarışması"nda bronz madalya, Damla Köse "Üniversite Düzeyi Tatlı Yarışması"nda Merit Ödülü aldı.
AÜ Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Osman Çalışkan; "Dünyanın dört bir yanından yarışmacının katıldığı bu büyük organizasyonda üniversitemizi temsil etmekten mutluluk ve gurur duyduk. Organizasyonda 21 ülkeden gelen aşçılarla tanışma fırsatı bulmanın öğrencilerimizin mesleki gelişimine olumlu yönde etki edeceğini düşünüyoruz. Öğrencilerin emeklerini madalyalarla taçlandırmaları sevindirici bir durum. Hedefimiz üniversitemizi yurt dışında temsil etmektir" dedi.
(SK-Y)

11.02.2013 14:37:49 TSI

Editör: Wan Haber