Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Uluslararası ilişkiler ofisi (UİO) 2011-2012 eğitim-öğretim yılı faaliyetlerini değerlendirdi.
AÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi çalışanları Konyaaltı Lara Balık Evi'ndeki akşam yemeğinde, 2011-2012 eğitim-öğretim yılındaki Ofis faaliyetlerinin değerlendirmesini yaptı ve 2013 yılı çalışmaları için moral depoladı.
Akdeniz Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan, Akdeniz Üniversitesinin dünya üniversitesi hedefinde hızla ilerlediğini söyledi. Özkan, "AÜ yükseköğretimdeki uluslar arasılaşma konusunda yeni oluşan ve gelişen koşullara daha iyi uyum sağlaması amacıyla eğitim-öğretim program ve kalite geliştirme çalışmalarını bütüncül bir yaklaşım gösteriyor. Akdeniz Üniversitesi Avrupa Yükseköğretim Alanı'nda önemli bir aktör olarak rol alma azmi ve kararlılığı içinde Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'nin önderliğinde 7 Ağustos 2012 tarihi itibariyle uluslar arasılaşma faaliyetleri yeniden başladı" dedi.
Yapılandırılma çalışmaları neticesinde üniversitedeki Erasmus, Farabi ve Mevlana Değişim Programları, Bologna Süreci, AB Gençlik Programları, IAESTE, Ortak Diploma Programları ve diğer uluslar arasılaşma faaliyetleri ile ilgili iş ve işlemlerin yürütülmesi amacıyla Uluslararası İlişkiler Ofisi'nin oluşturulduğunu belirten Prof. Dr. Özkan, "UİO'nun vizyonunu Uluslar arasılaşma stratejilerini etkin ve sürdürülebilir şekilde uygulayan, yükseköğretim sisteminde uluslar arasılaşma alanında yeni oluşan ve gelişen koşullara hızla uyum sağlayan, Akdeniz Üniversitesi'nin uluslar arasılaşmasına en üst düzeyde katkı sağlayan bir ofis olmak."
Prof. Dr. Özkan şöyle devam etti;
"UİO'nun Akdeniz Üniversitesi uluslar arasılaşma sürecini başarıyla yürüten 'Bir Dünya Üniversitesi' olma hedefine ulaşması amacıyla; Uygulanabilir ve sürdürülebilir bir uluslar arasılaşma stratejisi geliştirmek, Üniversitemizin uluslararası öğrenci temin stratejisini belirlemek ve uygulamak, Uluslararası öğrenci sayısını artırmaya yönelik çalışmalarda bulunmak, Öğrencilerimizin, öğretim elemanlarımızın ve idari personelimizin hareketlilik faaliyetlerini koordine etmek, Bologna Süreci norm ve ilkelerinin üniversitemizde içselleştirilmesini sağlamak, Eğitim ve gençlik alanlarında üniversitemiz öğrencilerine yönelik gençlik bilgilendirmesi yapmak, Üniversitemizin uluslararası program ve projelerden azami ölçüde yararlanmasını sağlayacak altyapıyı oluşturmak, Uluslararası ikili işbirliği anlaşmaları, ortak diploma programları ve değişim programları gibi uluslararası işbirliği anlaşmalarının eşgüdümü ile ilgili iş ve işlemleri takip etmek, Üniversitemizin uluslararası alanda tanıtımını sağlayacak faaliyetlerde bulunmak, İşbirliği yaptığımız uluslararası üniversitelerin etkinliklerinin üniversitemizde duyurulmasını sağlamak şeklinde çok önemli misyonları yerine getirmek amacıyla oluşturuldu" diye konuştu.
Prof. Dr. Özkan, UİO'nun 4 ay gibi kısa bir sürede üstlendiği bu misyonu yerine getirmek amacıyla yoğun ve özverili bir çalışma temposu içerisinde çalıştığını ve özellikle üniversitede çapında Uluslararasılaşma ile ilgili farkındalığın yaratılması, Üniversitenin İngilizce sayfasının yenilenmesi, Uluslararası öğrenci sayısının artırılmasına yönelik olarak kapsamlı bir strateji oluşturulması ve hayata geçirilmesi, Erasmus ve IAESTE staj hareketliliğinden daha fazla öğrencinin yararlanması, Üniversitenin uluslararası alanda tanıtımınım sağlanması konularında önemli faaliyetlerde bulunduğunu ve Uluslararası İlişkiler Ofisi'nin faaliyetlerinin aynı heves ve çalışma temposu ile 2013 yılı boyunca sürdürüleceğini kaydetti.
(SÇ-Y)

28.12.2012 11:32:35 TSI

Editör: Wan Haber