Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencileri 5.Uluslararası Altın Kep Aşçılar Yarışması'ndan ödüllerle döndü.
Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Aşçılık Ekibi, Türkiye Aşçılar Federasyonu önderliğinde Antalya Şefler Birliği Derneği ve ANFAŞ işbirliği ile ANFAŞ Expo Center'de gerekleştirilen V. Uluslararası Altın Kep Aşçılar Yarışması'ndan ödüllerle döndü.
40 ekibin yarıştığı Üniversiteler Yarışıyor kategorisinde, Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencisi; Mustafa Ülker, Ege Şentürk, Onur Tüfekçioğlu ikinci olurken, Gökhan Arslan, Mehmet Selman Bayındır, Aykut Cantürk dördüncülük ödülünü aldılar.
Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencisi Gökhan Arslan da, 40'ın üzerinde yarışmacının hünerlerini sergilediği Genç Aşçılar Kategorisi'nde ikinci oldu.
Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi Osman Çalışkan, mutfak sanatı ve aşçılık mesleğine katkılar sağlamayı amaçlayan bu tür etkinlikleri önemsediklerini söyledi. Çalışkan, "Böylesine önemli yarışmalardan ödüllerle dönmek gurur verici. Ancak bizim için uluslararası ve ulusal boyutta isim yapmış aşçılarla aynı ortamı paylaşmak, onlarla bilgi paylaşımında bulunmak daha önemli" dedi.
Bu tür yarışmaların öğrencilerin gelecek planlarını yapmalarında çok önemli olduğunu aktaran Çalışkan, "Öğrencilerimiz bu yarışmalarla hem alanının ustaları ile tanışıyor hem de diğer üniversite öğrencileri ile kendilerini kıyaslama fırsatı yakalıyor" diye konuştu.
(SK-Y)

25.01.2013 10:18:47 TSI

Editör: Wan Haber