Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) bünyesinde bulunan Antalya AB Bilgi Merkezi, Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde sömestr tatilinde Antalyalı çocuklara, Avrupa'nın ve Türkiye'nin önde gelen çocuk filmlerinden oluşan bir festivalle karne hediyesi vermeye hazırlanıyor.
ATSO bünyesinde faaliyetini sürdüren Antalya AB Bilgi Merkezi 2013 yılı etkinlikleri kapsamında 28 Ocak-2 Şubat 2013 tarihleri arasında Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde Antalya Kültür Merkezi, Yenimahalle ve Aksu Kültür Merkezlerinde 'Avrupa Çocuk Filmleri Festivali' düzenleyecek.
ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilecek etkinliğin temel amacının yaklaşan EXPO 2016 çerçevesinde çocuklara hak ettiği değeri vermek ve sinema kültürünü aşılamak olduğunu vurguladı. Geçen yılki festivalin başarısından sonra bu yıl ikincisi düzenlenen Avrupa Çocuk Filmleri Festivali'nin zamanlama itibariyle öğrenciler için adeta bir karne hediyesi olacağını belirten Budak, "Altı gün boyunca gerçekleştirilecek festivalde tüm gösterimler ücretsiz olacak ve bu sene gösterim mekânlarına Kepez ve Aksu eklenerek daha fazla çocuğa ulaşılacak" dedi.
Filmlerin tamamı Türkçe seslendirmeli olarak çocukların beğenisine sunulacak olan festivalde Paris'te Çılgın Macera, Niko: Yıldızlara Yolculuk, Afacan ve Kurbağa Surat, Don Kişot, Asteriks ve Vikings, Arthur ve Minimoylar, Sevimli Dinozor Tatilde ve TRT yapımı Keloğlan filmlerinin gösteriminin yapılacağı bildirildi.
Festival programı için www.atso.org.tr sayfasını ziyaret ederek ayrıntılı bilgi alınabileceği ifade edildi.
(SK-Y)

25.01.2013 16:20:22 TSI

Editör: Wan Haber