Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer, önümüzdeki aylarda yapılacak Oda seçimlerinde, ATO yönetiminde daha çok kadının görev aldığını görmek istediklerini söyledi.
Geçtiğimiz Aralık ayında yapılan seçimlerde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Adana Kadın Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Başkanlığına seçilen Esra Özden, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer'i ziyaret etti. Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcıları Aysel Eyüboğlu, Özden Hozatlı ile İcra Kurulu üyeleri Zeynep Kırılmış ve Esma Yıldız'ın da katıldıkları ziyaret sırasında konuşan ATO Başkanı Gizer, Adana Kadın Girişimciler Kurulu'nun yeni yönetimini kutladı ve çalışmalarında başarı dileğinde bulundu. Adana Ticaret Odası olarak iş dünyasındaki kadın sayısının artmasını ve daha etkin konuma ulaşmasını istediklerini kaydeden Ali Gizer, "Bayanların olduğu yerde mutlaka bir düzen olur. Bu bakımdan tüm oluşumların içerisinde kadınların bulunması gerektiğine inanıyorum" dedi.
ATO'nun önümüzdeki Şubat/Mart aylarında gerçekleşecek seçim sürecine kadınların etkili bir şekilde katılımından mutluluk duyacaklarını vurgulayan Gizer, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sizleri sadece Kadın Girişimciler Kurulumuzda değil, Meslek Komitelerimizde, Meclisimizde, Yönetim Kurulumuzda görmekten de büyük bir memnuniyet duyacağız. Bu bakımdan iş kadınlarımızı, Oda seçimleri sürecine dahil olmaya davet ediyorum. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Adana Kadın Girişimciler Kurulumuzun iş dünyasındaki 246 iş kadınımızı temsil eden başarılı bir organizasyon olduğunu biliyoruz. Bu organizasyonun Adana yararına önemli proje ve etkili çalışmalarla daha da büyümesi en önemli temennilerimizden birisidir. Bu bakımdan her oluşum içerisinde olduğu gibi Adana Kadın Girişimciler Kurulu'nda da seçim süreci geride bırakıldığından artık kucaklaşarak birlik ve beraberliğin yaratacağı güçten yararlanmanın tam zamanıdır."
TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esra Özden de, seçimlerin ardından gerçekleştirdikleri ziyaretlerde gündeme getirilen öneri ve düşünceler doğrultusunda bir yol haritası hazırlayarak, bu doğrultuda gerçekleştirecekleri faaliyetlerle Adana'ya yakışan bir kurum olmak istediklerini vurguladı. Özden, "Ziyaretlerimizin ardından İcra Kurulu olarak toplanarak Adana'nın gelişmesine katkı sağlayacak projelerimizi Adana bölgesindeki Oda ve Borsalarımızın desteğiyle hayata geçireceğiz. Kadınlarımızın gerek iş dünyasındaki, gerekse sosyal yaşamdaki varlığını ve etkinliğini artırmanın çok büyük önem taşıdığını biliyoruz. Amacımız kadın girişimciler arasında işbirliği ve dayanışma ortamı yaratarak ekonomi ve toplum hayatında daha etkin bir şekilde yer alabilmektir. Tüm çalışmalarımız, mevcut kadın girişimcilerin varlığını güçlendirmek, diğer yandan da girişimci sayısının artmasını sağlayarak kadınların iş dünyasındaki statülerini sağlamlaştırmaya yönelik olacaktır. Adana Ticaret Odası'nı da bu yöndeki çalışmalarımızda her zaman yanımızda görmeyi arzuluyoruz. Sizlerin bizlere vereceği destek ve motivasyonla Adana'nın önümüzdeki dönemdeki yükselişine katkıda bulunmak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Adana Kadın Girişimciler Kurulu olarak bizlerin en büyük hedefidir" diye konuştu.
(ADN-Y)

10.01.2013 11:43:26 TSI

Editör: Wan Haber