Ankara Ticaret Odası (ATO) Temel Hijyen Eğitimi'ne başlıyor. ATO'ya üye fırın, lokanta, pastane ve kafelerde ekmek ve unlu mamul üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışan personele yönelik ücretsiz olarak uygulanacak Temel Hijyen Eğitimi'ne kademeli olarak 30 bin personelin katılması bekleniyor.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği'nin, "Tebliğ kapsamında faaliyet gösteren gıda işletmecileri sorumluluk alanları ile ilgili çalıştırdıkları personelin gıda hijyeni ile ilgili konularda eğitimlerini sağlarlar" maddesi uyarınca, ATO, Temel Hijyen Eğitimi'ne başlayacak, Eğitime 30 bin personelin katılması bekleniyor.
20 Aralık Perşembe günü ATO'da başlayacak eğitimler öncesinde yazılı bir açıklama yapan ATO Başkanı Salih Bezci, temel gıda maddelerinde hijyen eğitiminin büyük önem taşıdığını belirterek, "İnsan sağlığı her şeyin önünde gelir. İnsan sağlığını koruyan her düzenlemeye ATO olarak destek veriyoruz. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yayınlanan tebliğe göre ATO'ya üye fırın, pastane, kafe ve unlu mamul satışı yapan tüm firmalara eğitim kapısını açtık. Bu eğitimi ücretsiz olarak uygulayacak olan ATO, rekor sayıda personele eğitim imkanı tanımış olacaktır. Çünkü vatandaşımızın sağlığı her şeyden önce gelir. ATO, vatandaşımızın sağlığını korurken üyelerine de eğitim hizmeti verecektir. Türk Gıda Kodeksi'nin yayımladığı tebliğe göre, 1 Ocak 2013 tarihinde yürürlüğe girecek yeni düzenlemeyle, bu tarih itibarı ile ilgili firmalara yapılacak olan denetimlerde söz konusu eğitime katılmayan ve dolayısıyla sertifika almayan işletmelere 2 bin 500 TL para cezası verileceği belirtiliyor. Sektöre bağlı tüm üyelerimizi, bu mağduriyeti yaşamamaları için ücretsiz olarak vereceğimiz Temel Hijyen Eğitimi'ne davet ediyorum" dedi.
(TB-ÖZ-Y)

18.12.2012 15:24:00 TSI

Editör: Wan Haber