İstanbul'da banka ATM'lerine kurdukları düzenek sayesinde kartlarını sıkıştırıp, şifrelerini öğrendikleri vatandaşların paralarını çalan 5 kişi yakalandı.
Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, gelen ihbarlar üzerine harekete geçti. Polis ekipleri, olayların meydana geldiği banka ATM'lerinin güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Görüntülerdeki kişilerin benzer suçlardan daha önceden de poliste kayıtları olduğu belirlendi. Kimlik ve adresleri belirlenen Nazım Hikmet K. (34), Hasan Y. (40), Necdet Y. (32), Murat İ. (38), Bülent Barış K. (30), Pendik'te düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.
Çete üyelerin kiraladıkları araçla İstanbul'dan yola çıktıkları, il il gezerek ATM'lere koydukları düzenekle vatandaşları dolandırdıkları belirlendi. Zanlıların 61 suç kaydı bulunduğu ve 12 ilde vatandaşların toplam 154 bin lirasını aldıkları öğrenildi. Şüphelilerden kardeş olan Nazım Hikmet K. ve Bülent Barış K.'nın 2010 yılında işledikleri benzer suçlardan hapis yattıkları, ancak 4 ay önce serbest kaldıkları ortaya çıktı.
Çeşitli suçlardan poliste kaydı bulunan 4 şüpheli mahkeme tarafından tutuklanırken, Bülent K. ise serbest bırakıldı.
Zanlıların vatandaşları dolandırma anı da güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, zanlılar kredi kartı boyutunda kestikleri röntgen filmini kart girme bölümüne yerleştiriyorlar. Para çekmek için gelen vatandaş, kartını ATM'ye sokuyor. Kartın sıkışmasıyla zanlı yardım bahanesiyle vatandaşın yanına geliyor. Şüpheli, vatandaştan yeniden şifresini girmesini istiyor. Bu esnada şifreyi gören zanlı, vatandaşın en yakın banka şubesine gitmesini öneriyor. Vatandaş ATM'den ayrılırken, zanlı da sıkışan kredi kartını cımbızla çekiyor. Şifreyi öğrenen dolandırıcılar, vatandaşın kartıyla başka bir yerden parayı çekiyor.
(ET-CC-Y)

29.12.2012 11:22:07 TSI

Editör: Wan Haber