Ankara polisi, ATM cihazına kopyalama düzeneği ve kamera yerleştirerek vatandaşların hesabından para çeken 3 kişiyi, Ankara merkezli 10 ili kapsayan operasyonla yakaladı. ATM farelerinin, 20 kişinin hesabından 200 bin TL çektiği tespit edildi.
Edinilen bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçlarıyla Mücadele ekipleri, özel bir banka tarafından yapılan ihbar üzerine ATM cihazına kopyalama düzeneği ve kamera yerleştirerek dolandırıcılık gerçekleştiren bir şebekeye yönelik 6 ay süren bir çalışma gerçekleştirdi. Yapılan tespitlerin ardından Ankara merkezli olmak üzere 10 ilde düzenlenen operasyonda 3 kişi gözaltına alındı. Çetenin bankaların ATM'lerine gizli kamera ve kart okuyucu yerleştirerek para çeken vatandaşların kart bilgilerini kopyalayıp şifrelerini ele geçirdikleri saptandı. İstanbul'a gönderilen bilgilerle 20 vatandaşın hesabından 200 bin TL boşaltan çete elemanları yapılan operasyonla yakalandı. Maskeli eldivenli şüphelilerin ATM'ye gelerek dakikalar içinde bir düzenek kurdukları ve ardından para çekmeye gelen vatandaşları bekledikleri belirlendi.

200 BİN TL PARA ÇEKTİLER
Vatandaşların para çektikleri esnada kullandıkları bankamatik kartlarının bilgileri ve şifresi çete elemanları tarafından yerleştirilen düzenek sayesinde kopyalandı. Polisin yaptığı ilk incelemelerde 20 ayrı vatandaşın hesabından 200 bin TL para çeken çetenin Kadir S., Ömer P. ve Osman Ö. adlı elemanları çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
(EY-ÖZ-Y)

19.02.2013 13:37:58 TSI

Editör: Wan Haber