Uşak'ta ata sporu ciridin yaşatılması ve biniciliğin geliştirilmesi amacıyla belediye ile üniversite arasında işbirliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokole göre üniversite öğrencileri belediyeye ait Atlı Rehabilitasyon ve Spor Merkezi'nden yararlanabilecek.
Biniciliğin ve ata sporu ciridin geliştirilmesi amacıyla üniversite öğrencilerinin merkezden yararlanmasını içeren protokol Belediye Başkanı Ali Erdoğan ile Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait çelik arasında imzalandı. İmza töreni sonrası Başkan Erdoğan, üniversitenin merkezden yararlanacak olmasının kendilerini gururlandırdığını söyledi. Geçtiğimiz günlerde kenti ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Atlı Rehabilitasyon Merkezi'ni beğenmişti. Üniversite öğrencilerinin binicilik ve cirit sporu ile ilgilenmesinin kentin tanıtımına da katkı sunacağına inandıklarını belirten Belediye Başkanı Erdoğan, "İlimiz birkaç yıl içerisinde yapılan çalışmalarla cirit ve binicilikte iddialı hale gelecektir" dedi. Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik ise belediyeye teşekkür ederek ata sporu ciridin gelecek nesillere ulaştırılması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi.
2006 yılında kurulan Uşak Üniversitesi'nin hızlı bir büyüme trendine girdiğini belirten Belediye Başkanı Ali Erdoğan, "Uşak Üniversitesi tercih edilen bir üniversite olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor. Biz kentimizin her şeyi ile birlikte tanınmasını istiyoruz. Bünyemizde bulunan Aylı Rehabilitasyon ve Spor Merkezi'nden üniversite öğrencilerimiz faydalanacak. Bu aynı zamanda sporun kentimizde yaygınlaştırılmasına da önemli bir katkı vermiş olacak. Üniversite öğrencilerimiz de boş zamanlarını bu sporla değerlendirerek iyi bir iş yapmış olacak. Üniversitenin bu konuda yaptığı duyarlılık için taktir ediyoruz. Bu çalışmalarla Uşak birkaç yıl sonra binicilikte de ata sporu ciritte olduğu gibi adından söz ettirecek" dedi.
Uşak Üniversitesi bünyesinde bulunan binicilik kulübünün imzaladıkları protokol ile gelişeceğine inandıklarını söyleyen Rektör Prof. Dr Sait Çelik de, "İlimize dışarıdan misafir geldiğinde ağırlama konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. İlimize gelen misafirlerimize elitist bir spor olan ciridimizi göstermiş olacağız. Üniversitemiz ile belediyemizin böyle bir ortaklığa imza atması önemlidir. Bizim binicilik kulübümüz var. Böyle bir tesisin açılması öğrencilerimiz için çok güzel olacak. Bu protokolün imzalanması ile artık kulübümüz Türkiye'nin değil dünyanın en iyi kulüplerinden biri haine gelecek. Üniversite olarak kente bütünleşmeyi de önem veriyoruz. Bu protokolün bu açından da değerlendirilmesi gerekiyor. Uşak Üniversitesi bilimi üreten ve ürettiği bilimi bölgesinde kullandıran bir yapıya kavuşacak. Sanayi işbirliğinde olduğu gibi binicilik protokolü ile de belediyemizle önemli başarılara imza atacağımıza inanıyorum" dedi.
(KY-İK)

24.01.2013 11:01:45 TSI

Editör: Wan Haber