Türkiye Atletizm Federasyonu faaliyet programında yer alan ve Türk Atletizminin tabana yayılmasını sağlayan Atletizmi Geliştirme Projesi 1. Bölge Yarışmalarına Van, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkâri, Iğdır, Ağrı ve Kars illerinden gelen 128 sporcunun katılımı ile tamamlandı.
9 bölgede yapılan grup yarışmaları sonucunda gruplarında ilk üçe giren takımlar gerçekleştirilecek finallere katılmaya hak kazandı.

Van Kale Kültür Parkı Kros parkurunda yapılan yarışmalara 8 ilden kızlarda 64, erkeklerde 64 toplam 128 sporcu katıldı.

Atletizmi Geliştirme Projesi 1.Bölge Yarışmalarında Ferdi olarak yapılan yarışmalarda 1500 metre Küçük Kızlar kategorisinde Gözde Ataş Birinci, Melek Yılmaz İkinci, Ronahi Çelikel Üçüncü olurken, 1500 metre Küçük Erkekler kategorisinde Abullah Dağ Birinci, Muharrem Bilir İkinci, Abdulmacit Açan ise Üçüncü oldu. 2000 metre Yıldız Kızlar Kategorisinde ise Zeynep Bayçınar Birinci, Zerda Erdağı İkinci, Muhrivan Önsuz Üçüncü, 2000 metre Yıldız Erkekler Kategorisinde Abdulbaki Enterili Birinci, İbrahim Karateker İkinci, Mezher Güler ise Üçüncü oldu. Sporcular zorlu parkurda dereceye girebilmek ve Türkiye finallerine katılmaya hak kazanabilmek için var güçleri ile mücadele verdi.

Yapılan ödül töreninde dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları, Atletizm Van İl Temsilcisi Enver Acar, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Tesisler ve İşletmeler Şube Müdürleri, diğer illerden gelen hakem ve beden eğitimi öğretmenleri tarafından verildi.

Atletizm İl Temsilcisi Enver Acar; yarışmaların sorunsuz bir şekilde tamamlandığını söyleyerek,  “Türkiye Atletizm Federasyonumuz tarafından, Ülkemizin 9 farklı bölgesinde Atletizmi Geliştirme Projesi yarışmaları yapılıyor. Bizler de bu yarışmaların 1.Bölge Grup yarışmalarını ilimizde sorunsuz bir şekilde tamamladık. Bugün burada 8 farklı ilden gelerek farklı kategorilerde yarışmalara katılan 128 atletizm sporcumuzu ağırladık. Sporcularımız Grup Yarışmalarından sonra yapılacak olan Yarı Final ve Türkiye Finallerine katılabilmek için birbirleriyle kıyasıya mücadeleler sergileyerek farklı kategorilerde dereceler elde ettiler. En başta zorlu ve çekişmeli yarışmalar sonucunda dereceye giren bütün sporcularımızı ve idarecilerimizi bir kez daha tebrik ediyor; Kendilerine bundan sonraki yarışmalarda başarılar diliyoruz. Atletizm Geliştirme Projesi ile yüzlerce elit sporcunun kazandırıldığını belirten Acar; son olarak projeye emek veren sporcularımıza, antrenörlerimize, hakemlerimize ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personellerine çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Editör: Wan Haber