İspanya Kral Kupası'nda Atletico Madrid ile Real Madrid karşı karşıya geldi. Atletico Madrid ile Real Madrid derbisi ev sahibinin 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi. Temsilcimiz Arda Turan'ın sonradan oyuna girdiği maçın rövanşı haftaya perşembe oynanacak.

Atletico Madrid: 2 - 0 :Real Madrid

Vicente Calderon'da oynanan karşılaşmanın ilk yarısında iki takımda savunma ağırlıklı bir futbol oynadı. Real Madrid'de Sergio Ramos ve Gareth Bale, Atletico Madrid'de ise Griezmann ve Raul Garcia rakip kalede gol posizyonları yakaladı ancak başarılı olamadı.
 
İkinci yarının 58. dakikasında ev sahibi Atletico Madrid penaltı atışı kazandı. Sergio Ramos ceza sahasında rakibini düşürünce hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Raul Garcia topu ağlara göndererek, takımını öne geçirdi: 1-0
 
Maçın 76. dakikasında kullanılan köşe atışında, ceza alanında iyi yükselen Jose Gimenez'in kafa vuruşuyla Atletico Madrid farkı ikiye çıkardı: 2-0
 
Karşılaşma, Atletico Madrid'in 2-0 üstünlüğünde sona erdi. Bu arada, Madrid derbisi olmasına rağmen iki takımın teknik direktörü de Kral Kupası maçında önemli futbolcularını dinlendirerek, bu geleneklerini bozmadı.
 
Real Madrid'de Cristiano Ronaldo 22 maç sonra yedek kulübesinde otururken, Portekizli futbolcu takımı yenik duruma düştükten sonra 63. dakikada James'in yerine oyuna alındı.
 
Koke, Juanfran, Tiago, Mandzukiç gibi takım arkadaşlarıyla birlikte Atletico Madrid'de yedekler arasında yer alan Arda Turan ise 67. dakikada Saul Niguez'in yerine oyuna dahil oldu.
 
Atletico Madrid'in sezon sonuna kadar Milan'dan kiraladığı Fernando Torres ilk 11'de sahaya çıktı. Torres karşılaşmada vasat bir futbol ortaya koyarken, 60. dakikada Koke ile değiştirildi.
 
Çeyrek finale çıkacak takımı belirleyecek rövanş maçı, 15 Ocak Perşembe günü Real Madrid'in stadı Santiago Bernabeu'da oynanacak.

Editör: Wan Haber