Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Atık Su Tesisi'nin yerinin hazır olduğunu belirterek çalışmaların en kısa zamanda başlayacağını belirtti.
Belediye Meclisi'nin Şubat ayı olağan toplantısında konuşan Sedefçi, söz konusu tesisin Kirişhane mevkiine yapılacağını belirterek, "Tesisin yeri hazır. ÇED raporu çalışması banka tarafından yapılıyor. Süreç tamamlandığında biz de çalışmalara başlayacağız" dedi.
Mecliste, son günlerde kamuoyunda 'yeşil alan talanı' olarak yer alan ve bir derneğe verilen alanla ilgili bir madde de görüşüldü. Konuyla ilgili konuşan Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, CHP grubu olarak yapılan görüşme gereği söz konusu maddeyi geri çektiklerini belirterek, "Talan etmek demek kişilere rant sağlamak demek. Burada tam tersi. Biz bugüne dek, Avcılar Derneği'ne, Karadenizliler Derneği, EFOD'a yer verdik. Cem Evi arazisi de öyle. Buralar tamamen mezbelelikti. Şu an insanlara hizmet veren yerler haline geldi" dedi.
Mecliste ayrıca Edirneli Şehit Ressam Hasan Rıza'nın adının da Karaağaç'taki bir bulvara verilmesi kararlaştırıldı. Başkan Sedefçi, Hasan Rıza'nın adına yakışır bir bulvar yapacaklarını belirterek, "Düzenleme çalışmalarına kısa zamanda başlanacak. Kırkpınar'a kadar da yetiştirmeyi hedefliyoruz" dedi.
Diğer yandan kentin çeşitli bölgelerine Kitap ve Oyuncak Evi yapılmasını öngören madde, oybirliği ile kabul edildi.
(ORA)

06.02.2013 16:49:09 TSI

Editör: Wan Haber