Kağıthane Belediyesi "Kağıttan Ağaç" projesiyle bir ilke imza attı. Proje kapsamında atık kumaş ve kağıt hamurundan üretilen kağıtlar içerisine yerleştirilen 100 bin tohumla binlerce mazı çamı fidanı yetiştirecek.
Kağıthane Belediyesi, çevre bilincini arttırmada ve ağaç dikimine dikkat çekmek için yepyeni bir projeye imza attı. Belediye, başlattığı "Kağıttan Ağaç" projesiyle Türkiye'de ilk defa atık kağıttan ağaç üretecek. Proje kapsamında atık kumaş ve kağıtlardan üretilen 100 bin hamur kağıdın içine tohum konularak, mazı çamı filizleri yetiştirilecek. Yetiştirilen filizler, yine belediyenin desteğiyle toprakla buluşturulacak.
Projenin startını ilçede bulunan Zuhal İlköğretim Okulu'ndan veren Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç öğrencilere verilen çevre seminerinde, çocukları çevreye duyarlı olmaları konusunda uyardı. Ağaçların yaşam kaynağı olduğunu belirten Başkan Kılıç, çam tohumlarını bizzat öğrencilere kendi dağıttı.
Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, projenin Türkiye'de ilk defa uygulandığını belirterek, "Hepimizin bildiği gibi ağaçtan kağıt üretiliyor. 500-600 yıl öncesinde kağıt atölyeleri ilçemizde bulunmaktaydı. Kağıthane'de bu alışkanlığı tersine çevirmek istedik. Kağıttan ağaç üretmek istedik. Değişik bir kampanyayla çocuklarımızda çevre düşüncesi olsun istedik. El yapımı kağıt atölyelerimizde ürettiğimiz kağıtların içerisine mazı çam tohumları koyduk. Bu kağıtlarımızı kullanılmış eşyalardan, pantolon, gömlek gibi bir daha kullanılmayacak olan ve kullanılmış kağıtlardan üretiyoruz" şeklinde konuştu.
Öğrencilere tohumların nasıl ekileceğini gösteren Başkan Kılıç, " 20-25 gün sonra filizleniyor. 1 yıl sonrada 2530 santimlik çam fidanları olacak. 100 bin adetlik kampanya başlattık. 50 binini ilk ve ortaöğretim çağındaki öğrencilere, diğer 50 binini ise esnaflarımıza, komşularımıza takdim edeceğiz. Böylece Kağıthane'de bir yıl sonra 200-300 bin mazı çamı fidanımız olacak" dedi.
Öğrenciler, Başkan Kılıç'ın dağıttığı tohumları hemen toprakla buluşturarak, herkesi çevre bilincine sahip olmaları konusunda uyardı.
(HÇ-ÖFA-Y)

21.01.2013 12:43:55 TSI

Editör: Wan Haber