Geçtiğimiz günlerde Antalya'da yapılan Havalı Silahlar Federasyon Kupası'na 4 sporcu ile katılan ve iki Türkiye birinciliği ile Türkiye rekorunu kıran Gümüşhaneli sporcular, Vali Dr. Yusuf Mayda tarafından altın ile ödüllendirildi.
Valilik makamında sporcuları kabul eden Vali Mayda, gençlerin bu başarılarının devam etmesini dileyerek, tam puan aldıklarında da bir spor salonuna da isimlerini vermek istediklerini söyledi.
Müsabakalara Yıldız Bayanlar kategorisinde katılan ve genç bayanları 10 puan geride bırakarak, büyük bayanlara da 2 puan yaklaşarak rekor kıran Mareşal Çakmak Anadolu Öğretmen Lisesi 9.sınıf öğrencisi Şeymanur Koca'nın 400 tam puan üzerinden 384 puan aldığını kaydeden Vali Mayda, böylelikle rekorun Manisa'dan 1 puan üzerine çıkarak Gümüşhane'ye geldiğini fade etti.

ŞEYMANUR TAM PUAN ALINCA SPOR TESİSİNE İSMİ VERİLECEK
Türkiye rekortmeni Şeymanur Koca'nın başarısının daha da artarak 400 tam puan almasını istediklerini kaydeden Vali Mayda, bu durumda ildeki spor tesislerinden birine ismini vermek istediklerini belirterek , "Mehmet Abiş'te Türkiye şampiyonu oldu. Bu tabi ilimize haklı bir gurur vesilesi oluyor. Biz toplumumuzda bu gençlerin değerlendirilmesini bekliyoruz ve yeni sporcular katılmasını istiyoruz. Bu başarının diğer spor branşlarında da gerçekleşmesini istiyoruz. Bizlere, çocuklarımıza ve eğiticilerimize çok büyük bir görev düşüyor. Bu konularda biz il ve ülke olarak iddialı olmalıyız. Bu başarılar Avrupa'da ve Dünyada da tezahür etmeli, tahakkuk etmeli diye bekliyoruz. Çocuklarımıza, sporcularımıza ve gençliğimize güvenimiz tamdır. Bizlerde kamu görevlileri olarak bu başarıların arkasında duracağız. Bu başarıların gelişmesine vesile olmaya çalışacağız. Hep birlikte toplum olarak Atatürk'ün hedef gösterdiği ileri düzeye hep birlikte inşallah ulaşmış olacağız" diye konuştu.
Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan ise 20 antrenör ile Türkiye nüfus ortalamasına göre 3.sırada olduklarını belirterek hedeflerinin önümüzdeki yıl aktif lisanslı sporcu sayısını artırmak olduğunu söyledi.
Spor hayatının yanısıra derslerinde de başarılı bir öğrenci olan Türkiye Rekortmeni Şeymanur Koca ise ilerde savcı olmak istediğini belirterek, babasının yönlendirmesi ile başladığı atıcılık sporundaki başarılarını yine babasına adadı. Gümüşhane adına 2006 yılından beri yarışan ve bugüne kadar 33 madalya kazandıran Milli Atıcı Mehmet Abiş ise antrenmandaki puanlarının dünya şampiyonunun aldığı puanların üzerinde olduğunu belirterek , "Bunu yarışmaya taşıyınca inşallah dünya derecesi bekliyorum bende" dedi.
Bugüne kadar 30'un üzerinde müsabakaya katılan ve 33 madalya elde eden milli sporcu Abiş, "Gaziantep Zirve Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde okuyorum. Spor manasında Avrupa Şampiyonluğu ve dünya dereceleri ilk hedefim. Daha sonra da spordan sonra akademik olarak bölümüm gereği Vali olmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

"ZİRVEDE OLMAK ÖNEMLİ DEĞİL, ORADA KALMAK ÖNEMLİDİR"
Antrenör Coşkun Abiş ise 5-10 Ocak tarihlerinde Antalya Kemer'de yapılan ve 4 sporcu ile katıldıkları şampiyonada, Yıldız Bayanlar Havalı Tüfek Disiplininde Şeymanur Koca genç bayanları 10 puan geride bırakarak, büyük bayanlara da 2 puan yaklaşarak Türkiye rekoru kırdığını, Mehmet Abiş'in de 600 tam puan üzerinden 582 puan atarak genç erkeklerde 2006 yılından bugüne kadar süren skorunu devam ettirdiğini belirterek, "İl Müdürümüzün 'Zirvede olmak önemli değil, orada kalmak önemlidir' sözünden hareket ederek 2006 yılından bugüne kadar zirvedeyiz. İnşallah bundan sonra da zirvedeki yerimizi koruyacağız. Bunun için çaba ve gayretlerimiz aralıksız sürüyor. Bugün itibarı ile 50 aktif sporcu ile poligonda çalışıyoruz. Yıldız altyapımız bulunmakta" şeklinde konuştu.
Abiş, Türkiye rekortmeni Şeymanur Koca'nın yarıştığı yıldız kızlar kategorisinde Avrupa'da sporcu olmadığı için milli takım olmadığını, son müsabakasında gençlerden bile daha yüksek puan attığı ve büyüklere de 2 puan yaklaştığı için federasyona teklif yazısı verdiklerini, değerlendirmeden geçmesi halinde Koca'nın 24 Şubat'ta Danimarka'da yapılacak müsabakalara Türkiye'yi temsil edeceğini sözlerine ekledi.
Ziyarette Garnizon Komutanı Albay Serhat Önder, Emniyet Müdür Vekili Mustafa Soyaslan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Mereşal Çakmak Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Cemal Karabulut ve antrenör Coşkun Abiş hazır bulundu.
(RE-ÖS-S)

18.01.2013 14:49:31 TSI

Editör: Wan Haber