Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, su kuyularının ruhsatlandırılması ve su kuyularına ön yüklemeli uzaktan kontrollü su sayacı takılması zorunluluğunun 3 yıl süre ile ertelenecek olmasının iyi bir karar olduğunu belirterek, "Uygulamadan tam olarak vazgeçilmeli, ruhsatlandırma kabul edilebilir ancak bu işin çözümü yapılacak olan barajlardır" dedi.
Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, su kuyularına takılması ön görülen sayaçların çiftçiye ayrı bir masraf oluşturacağını ve zor durumda olan çiftçinin şu anda bunu karşılayacak ekonomik gücü olmadığını belirtti. Başkan Atıcı, "Hatasını fark eden yetkililer aldıkları bu kararla hatadan az da olsa dönmüş oldu. Ancak yer altı sularında tasarruf amaçlayan bu proje ancak bölgede planlanan ve yapılması beklenen 7 barajla mümkün olabilir" dedi.
Atıcı, uygulamanın 3 yıllığına ertelenecek olmasının sevindirici olduğunu belirterek, "Torba yasaya sıkıştırılan bu yasadan biran önce vazgeçilmeli. Yoksa tarımla uğraşan çiftçiyi bulamayacaklar. Özellikle dar gelirli çiftçilerimiz için önemli derecede yük getiren uygulamanın ertelenmiş olması sevindirici. Geçimini sadece tarım ile sağlayan üreticilerimiz ve çiftçilerimiz sayaçların takılması ve kullandıkları suların ücretlendirilmesi ile biraz daha fazla sıkıntı yaşayacaklardı. Bu karar ile en azından 3 yıllık gibi bir zaman dilimi kazanıldı. İç Anadolu gibi yerlerde yaşananlara baktığımızda kuyulara sayaç takılması işlemi gelecek açısından önemli. Ancak konuyu Milas gibi baraj havzası içerisindeki bölgelerden bakarsak uygulama çiftçiye ek bir maliyet getiren uygulama" diye konuştu.
(KS-MB-İK)

14.02.2013 13:24:00 TSI

Editör: Wan Haber