İzmit'in Cedit Mahallesi'nde, iki gurup arasında ateş isteme konusunda çıktığı iddia edilen kavgada 9 kişi birbirine girdi. Silah ve bıçakların konuştuğu kavgada bir kişi silahla omuzundan bir kişi de bıçakla bacağından yaralandı.
Olay, Cedit Mahallesi Şeyh Akif Caddesi Dereboğazı mevkiinde dün akşam saat 20:30 sıralarında meydana geldi. Mahallede birlikte oturan Mehmet Şükrü D. (24), Halil İbrahim Ş. (19), Onur Ö. (20), Çetin A. (22) ve Sedat K. (28) isimli şahısların yanından geçen Murat D (27), Müslüm K. (23), Şahin D. (29) ve Erol D (34) isimli şahıslar sigara yakmak için ateş istedi. Ateş isteme sonrasında şahıslar arasında henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü. Silah ve bıçakların konuştuğu olayda Mehmet Şükrü D sağ omuzundan silahla, Onur Ö sağ bacağından bıçakla yaralandı. Diğer guruptan Erol D'nin eli kırıldı. Olay sonrası Mehmet Şükrü D, Kocaeli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Polis, 4 kişiyi olay yerinde diğer 4 kişiyi gece geç saatlerde yakaladı.
Öte yandan ilk ifadelerinde tanımadıkları bir araçtan ateş açıldığını iddia eden şahıslar, daha sonra olayın ateş isteme nedeniyle kaynaklandığını söyledi. İfadeleri alınan iki guruptan 8 kişi adliyeye sevk edildi. Mehmet Şükrü D'nin tedavisi sonrasında adliyeye sevk edileceği öğrenildi.
(UU-HO-Y)

27.01.2013 17:41:44 TSI

Editör: Wan Haber