Atatürk'ün Osmaniye'ye gelişinin 88. yıl dönümü törenlerle kutlandı.
Kutlama törenleri Devlet Demir Yolları Tren İstasyonu'nda Atatürk'ün trenle Osmaniye'ye gelişinin temsili karşılanmasıyla başladı. Halkın coşkulu alkışları arasında yapılan karşılama sırasında havi fişek gösterisi gerçekleştirildi. Trenle istasyona gelen yöresel kıyafetli iki öğrenci Atatürk'ün fotoğrafını taşıdı. İzciler ise taşıdıkları Türk Bayrağını "Atatürk'ün Osmaniye'ye gelişi anısına, büyük bir onur ve gururla taşıdığımız kutsal bayrağımızı öpüyor ve teslim ediyorum" diyerek Vali Celalettin Cerrah'a sundular. Vali Cerrah ise, 'Ulu Önder Atatürk'ün Osmaniye'ye gelişinin 88. yıl dönümünü kutladığımız bugünde Şanlı Bayrağımızı Türk gençliğinden öperek teslim alıyorum. Şanlı bayrağımız bu semalarda sonsuza dek dalgalanacaktır" dedi.
İstasyon alanındaki kutlamalar, Belediye Mehter Takımı'nın konseri, Osmaniye Milli Eğitim Müdürlüğü Folklor ekibinin ve Sivas Belediyesi Folklor ekibinin gösterisi ile devam etti. Törenin devamında 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı Bandosu eşliğinde tören alanından Devlet Bahçeli Meydanı'ndaki Atatürk anıtına kadar kortej yürüyüşü yapıldı.
Atatürk anıtı önünde yapılan tören ise Vali Celalettin Cerrah'ın anıta Valilik çelengini sunmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekilmesinden sonra Vali Cerrah şeref defterini imzaladı. Cerrah şeref defterine şunları yazdı:
"Türk Milleti'nin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün teşrifleriyle Osmaniye'mizi onurlandırışının 88. yıl dönümünü hep birlikte gururla kutluyoruz. Atatürk, Türk Milleti'nin öz kaynakları ile kurduğu genç Cumhuriyeti ilerletmek için tüm dünyaya örnek olacak bir kalkınma hareketi başlatmış, bugünün güçlü Türkiye'sinin temelini atmıştır. Kalkınma hamlesi devam ederken, ülkesinin derdiyle dertlenen örnek lider Atatürk, yakılıp yıkılan yurdun her köşesini gezmiş ve asil Türk Milleti'ni cesaretlendirmiştir. 16 Ocak 1925 tarihinde de şehrimize gelerek 'Bu güzel kalpli mert insanlar arasında ziyade kalmak saadeti için fırsat arayacağım' diyerek şehrimizi onurlandırmıştır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk; yaktığın meşalenin ışığında Osmaniye'mizi daha çağdaş, daha modern bir geleceğe taşımak için var gücümüzle çalışacağız. Sizi ve silah arkadaşlarınızı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz."
Kutlama etkinlikleri kapsamında Osmaniye Belediyesi tarafından da akşam Cebelibereket Kültür Merkezi'nde Gaziantep Ruhnevaz Türk Müzik Topluluğu konser sunacak. Kutlama törenlerine Osmaniye'de bulunan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Belediye Başkanı Kadir Kara, Garnizon Komutan Vekili Albay Salih Taşgın, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yabanoğlu, OKÜ Rektörü Prof.Dr. Orhan Büyükalaca, Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile askeri ve sivil erkan katıldı.
(ACK-Y)

16.01.2013 14:18:29 TSI

Editör: Wan Haber