Atatürk'ün Malatya'ya ilk gelişinin 82. yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı. İlk tören Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından Belediye Başkanı Ahmet Çakır, anıt şeref defterini imzaladı. Buradaki törene, Vali Vasip Şahin, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Burhanettin Aktı, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, askeri ve mülki erkan ile öğrenciler katıldı. Buradaki törenden sonra Atatürk Evi gezildi ardından Halk Eğitim Merkezi'nde bir program düzenlendi.
Buradaki programa, Vali Vasip Şahin, 2.Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, 2.Ordu Kurmay Başkanı, Garnizon Komutanı Tümgeneral Burhanettin Aktı, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, bazi daire müdürleri, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Eyüp Sağlam, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, BBP İl Başkanı Abdulvahap Atabay, askeri ve mülki erkan ile öğrenciler katıldı.
Anıtta ve salondaki programda konuşan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Atatürk, 13 Şubat 1931 tarihli ilk ziyaretini, yeni açılan Fevzipaşa Malatya Demiryolu ile gerçekleştirmiş ve Malatya'da irat ettiği bir nutuk ile de Türkiye Cumhuriyeti için demiryollarının stratejik ve ekonomik önemini vurgulamıştır" dedi. Çakır, yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Binbir güçlük ve yokluk içerisinde emperyalist güçlere karşı kurtuluş savaşı veren aziz milletimizin önderliğini yapan Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşundan sonra, yani millet iradesini egemen kıldıktan sonra ülkenin kalkınmasına ve imarına yönelik çalışmalara hız vermiştir."
Daha sonra öğrenciler şiirler okudu. Malatya Lisesi Tarih Öğretmeni Erkan Erdoğan tarafından "Malatya ve Atatürk" konulu konferans sunumu gerçekleştirildi.
(NA-HO-Y)

13.02.2013 13:06:09 TSI

Editör: Wan Haber