Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Kuşadası'na gelişinin 89'uncu yıldönümü düzenlenen törenler sağanak yağmur engeline takıldı.
Kuşadası'nda iki gündür etkisi altına alan sağanak yağmurun tören saatinde de devam etmesi üzerine Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan, etkinliklerin ertelendiğini açıkladı. Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan, ertelenen törenlerin 12 Şubat Salı günü saat 11.00'de daha önce belirlenen program çerçevesinde gerçekleştirileceğini söyledi.
Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ile birlikte protokol üyeleri, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütü temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşın da katılması beklenen Atatürk'ün Kuşadası'na gelişinin 89. yıldönümü törenleri saat 10.30'da Atatürk'ün Kuşadası'na ilk girdiği yer olan Gazibeğendi tepesinde buluşmayla başlayacak.
Gazibeğendi'de buluşacak Kuşadalılar, Atatürk'ün Kuşadası'na gelişinin 89. yılı anısına şehir merkezi'ndeki Atatürk Anıtı'na kadar yürüyecek. Yürüyüşün ardından, Atatürk anıtı önünde üzerinde Kuşadası yazan kırmızı beyaz karanfillerden çelenk anıta konulacak ve ardından saygı duruşunda bulunulacak. Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan ve Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün'ün konuşmalarının ardından zeybek gösterileri yapılacak.
(ZH-MB-İK)

09.02.2013 14:33:44 TSI

Editör: Wan Haber