Mustafa Kemal Atatürk'ün Denizli'ye gelişinin 82'inci yılı düzenlenen törenlerle kutlanıyor.
Atatürk'ün Büyük Ege Gezisi programı kapsamında 4 Şubat 1931 yılında Denizli'ye gelişinin yıldönümü nedeniyle düzenlenen törene Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı. Atatürk anıtına çelenk koyulmasıyla başlayan tören, daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.
Törende konuşan Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Denizli'ye gelişinin 82. Yıldönümünde bir kez daha sevgi, saygı ve özlemle andıklarını söyledi. Atatürk'ün geldiği yıllarda Denizli'nin üretimin tüketimi karşılamadığı küçük bir Anadolu Kasabası görünümünde olduğunu belirten Demir, "Yurdumuzda başlayan yükselme hamlesinin ilk dönemlerinde Büyük Atatürk'ün gösterdiği hedefle, muasır medeniyetler düzeyine ulaşmak adına, heyecan ve coşku ile çalışan Denizli halkı, bu ziyaret ile büyük moral kazanmış ve bu amaçlar doğrultusunda çalışmalarında büyük bir ivme yakalamıştır. Denizli, Cumhuriyetle birlikte büyümüş ve önemli kentlerden biri haline gelmiştir. Denizli insanı, tarım ve hayvancılıktan, tekstil ve mermere, bakır kablo için tel sanayisinden, cam ve kağıt sanayine, metal ve makine sanayisinden çimento sanayine kadar her alanda ürettiği ürünleri dünyanın dört bir yanına ihraç eden bir sanayi kentine dönüşmüştür" dedi.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği hedefleri Denizli olarak yakalamaya çalıştıklarını kaydeden Vali Demir, "Denizli, illerin ve bölgelerin sosyo ve ekonomik gelişmişlik sıralamasında 10'ncu, 3.1 milyar dolarlık ihracatıyla Türkiye'de 8'inci, vergi tahakkuku sıralamasında Türkiye'de 14'ncü sırada olup yıllık 2 milyonu aşan turist sayısı ile Türkiye'nin en hızlı büyüyen kentlerinden birisi olmuştur. Büyük bir gelişim kaydederek büyükşehir statüsüne kavuşan, ekonomide, sanayide, turizmde, eğitimde, ulaşımda, sağlıkta, sosyal ve kültürel alanlarda Türkiye'ye örnek olarak 'Anadolu Kaplanı' unvanını hak eden Denizli'yi Büyük Atatürk'ün göstermiş olduğu hedefleri geçip daha yüksek seviyelere taşıma adına büyük bir heyecan ve azimle çalışmaya devam etmekteyiz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Denizli'deki Atatürk koşusunda dereceye giren öğrencilere madalya ve çeşitli hediyeler verildi.
(EV-SK-Y)

04.02.2013 11:15:50 TSI

Editör: Wan Haber