Atatürk'ün Balıkesir'e gelişinin 90. yıldönümü törenlerle kutlandı. Balıkesir Gar'da düzenlenen törende bayrakla donatılı trende Atatürk'ün gelişi temsili olarak canlandırıldı.
Balıkesir'de tarihi tren garı önünde yapılan törene Vali Ahmet Turhan, Garnizon Komutanı Tümgeneral Fahri Kır, Belediye Başkanı İsmail Ok, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ile devlet erkanı ve vatandaşlar katıldı. Atatürk'ün Balıkesir'e gelişinin temsili olarak sergilendiği törende, önünde Türk bayrağı olan tren Balıkesir Garı'na yanaştı. Trenden inen gaziler, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'a Atatürk'ün gelişi münasebeti ile Türk Bayrağı verdi. Vali Turhan, bayrağı öperek teslim aldı. Balıkesir Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterilerinin sergilendiği törende konuşan Belediye Başkanı İsmail Ok, "Bizler, ulu önderi anmak ve ona duyduğumuz minnet duygularını dile getirmek amacı ile burada toplanmış bulunuyoruz. Büyük Atatürk Balıkesir'i 7 defa şereflendirmiş, bunların ilki 6 Şubat 1923 yılında gerçekleşmiştir. Ata'nın Balıkesir'e geliş sebebi o dönemdeki konular hakkında Balıkesir'de halk ile istişarede bulunmak, iç ve dış gelişmeler hakkında açıklamalar yapmaktır. Mustafa Kemal Paşa'nın Salı günü Balıkesir'e geleceği Pazar günü gönderilen telgraf ile anlaşılmış ve onun şanına şerefine yakışır biçimde hazırlıklar yapılmıştır. Balıkesir'in kahraman evlatları Ata'sını sevgiyle coşkuyla karşıladılar. Atatürk'ün ertesi gün Zağnos Paşa Cami'nde yaptığı konuşmada Balıkesirlilere, 'Balıkesir'in dindar ve kahraman insanları' diye hitap etmesi Atatürk'ün Balıkesir'e olan sevgisinin bir göstergesidir" dedi.
Tren Garının önündeki törenin ardından il protokolü ve vatandaşlar Ata'ya saygı yürüyüşünde bulundu. Garın önünden başlayan ve Atatürk Anıtı'nın önünde sona eren yürüyüşe vatandaşlar da alkışları ile eşlik etti. Anıttaki tören; Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediyesi Başkanlığının sunduğu çelenklerle sona erdi.
(BD-YU)

06.02.2013 16:46:12 TSI

Editör: Wan Haber