Bursa'da öğretmeninin verdiği ödev üzerine Mustafa Kemal Atatürk'e mektup yazan 9 yaşındaki ilkokul öğrencisi Zeynep Balıkçı, babası ile birlikte mektubu Anıtkabir'e yolladı. Mektubu okuduktan sonra duygulanan Müze Komutanı Öğretmen Yüzbaşı Kasım Mehmet Teke'nin daveti üzerine minik Zeynep, ara tatilde Anıtkabir'e gidecek.
Yıldırım ilçesinde ilkokul öğrencisi Zeynep Balıkçı, öğretmeninin verdiği ödev üzerine Mustafa Kemal Atatürk'e mektup yazdı. Babası ile birlikte mektubu Anıtkabir'e yollayan Zeynep'e, mektubu okuyup duygulanan Müze Komutanı Öğretmen Yüzbaşı Kasım Mehmet Teke mektup gönderdi. Teke, kendi el yazısıyla kaleme aldığı mektubunda, Zeynep'in gönderdiği mektubu Atatürk'ün mezarı başında okuduğunu belirtti. Teke, Anıtkabir'i ziyarete geldiğinde Zeynep'e Atatürk'ün kabrini göstereceğini anlattı.
Yıldırım İlköğretim Okulu 3/D sınıfında okuyan bir baba ve ev hanımı annenin 3 çocuğundan en küçüğü olan Zeynep Balıkçı'nın öğretmeni Birsel Bekar, öğrencilerden en sevdikleri kişiye mektup yazmasını istedi. Sınıftaki arkadaşları yakın arkadaşlarına ve akrabalarına mektup yazarken Zeynep Ballıkçı da Mustafa Kemal Atatürk'e mektup yazdı.Balıkçı, geçen ay Ulu Önder Atatürk'e, Türkiye'yi kurtarıp, Cumhuriyeti kurduğu için sevgi dolu bir mektup yazdı. Mektubu, babası İlhami Balıkçı, postaya vererek Anıtkabir'e gönderdi.

ANITKABİR'DEN MEKTUPLU CEVAP
Zeynep Balıkçı'nın gönderdiği mektuba Anıtkabir'den cevap geldi. Müze Komutanı Öğretmen Yüzbaşı Kasım Mehmet Teke, Zeynep Balıkçı'ya mektubuyla birlikte Atatürk'ün hayatını ve ilkelerini anlatan, 'Atatürk/I' ve 'Atatürk/II' isimli iki kitap gönderdi. Kızının beklediği mektubu görünce çok duygulandığını açıklayan İlhami Balıkçı, "Zeynep'in öğretmeni bir ödev verdi. Zeynep de eve geldi ve bana bu konuyu anlattı. Biz Atatürk sevgisiyle büyüdüğümüz için Zeynep de Atatürk'e mektup yazacağını söyledi. Arkadaşları akrabalarına mektup yazarken kızım Atatürk'e duygu dolu bir mektup kaleme aldı. Ben de internetten adresi buldum ve mektubu gönderdim. Sınıftaki arkadaşları gönderdikleri mektuplara cevap alırken, Zeynep'e bir türlü yanıt gelmedi" dedi.

"HİÇ KİMSENİN YAPAMADIĞINI O YAPTI"
Zeynep'in kendisine her gün Anıtkabir'den cevap gelip gelmediğini söyleyen Balıkçı, "Kızım cevap gelmediği için çok üzülüyordu. Bir gün işten çıktım eve geldim. Bir baktım ki Zeynep mutluluktan havalara uçuyor. Zeynep'e Anıtkabir komutanlığından özel mektup ve kitaplar gönderilmiş. Ben baba olarak gururlandım. Hiç kimsenin yapamadığını yaptı. Zeynep'e değer vermişler ve özel kalemle mektup yazmışlar" dedi.

"15 TATİLDE ANITKABİR'E GİDECEĞİM"
Zeynep Balıkçı ise, Anıtkabir'den kendisine gelen mektubu gördüğünde çok duygulandığını ifade ederek, "Mektup gönderdikten 15 gün sonra bana cevap geldi. Babam gelince sevinçten babamın boynuna atladım. Çok şaşırmıştım. Atatürk'ün kabrini görme ayrıcalığına sahip olacağımı söylediler. Ayrıca benim yazdığım mektubu Atatürk'ün kabrinde okudular. Çok duygulandım. Ara tatilde ailemle birlikte Anıtkabir'e gideceğim ve Atamı ziyaret edeceğim" dedi.
Anne Esra, abileri Yusuf ve Furkan Balıkçılar ise Zeynep ile gurur duyduklarını belirterek, 15 tatilde Anıtkabir'e mutlaka gideceklerini ifade etti.
(YS-Eİ-Y)

25.01.2013 20:27:40 TSI

Editör: Wan Haber